Ono što izdvaja veličanstvene od prosječnih : Zašto otmjene žene koriste intuiciju

Kada se koristi, intuicija je velika snaga za bolje razmišljanje, odnose, odlučivanje i rješavanje problema.To je ono što razlikuje briljantne od prosječnih.U svakoj situaciji možete doživjeti prigovaralo misli i osjećaje sumnje, tjeskobe, znatiželje ili čuda.

Kada koristimo poruke koje proizilaze iz naše podsvijesti, stvaramo partnerstvo sa svjesnim dijelom našeg mozga koji pomaže da mislimo kreativnije i jasnije.

Razvijanje odnosa

Istraživanja su pokazala da su žene, kao grupa, bolje u čitanju izraza lica emocija nego muškarci.Kao rezultat toga, žene imaju veću vjerovatnoću podići na suptilne emocionalne poruke koje šalju drugi.

Jačanje društvene moći

Mnoge žene koje su bile niže u društvenom položaju, posebno na radnom mjestu, provode više vremena promatrajući one na vlasti.Tako postaju svjesnije govora tijela i drugih društvenih znakova.Žene imaju tendenciju da budu otvorenije za emocionalne poruke drugih.Ta sposobnost povećava njihovu društvenu snagu.

Donošenje boljih odluka

Sigurna sam da u nekim trenucima sojećate pritisak da brzo i mudro izaberete izbore.Iako su mnogi od nas čuli da treba izostaviti osjećaje u odlučivanju i poslovanju, istraživanja pokazuju da je naš unutrašnji osjećaj najbolji savjet.

Sprečavaju katastrofe prije nego se dogode

Kada slušate svoje unutrašnje osjećaje, to je vaša podsvijest na poslu.Ona se kreće mnogo milijuna puta brže od vaše izvršene funkcije u mozgu.Kada budete svjesni, bolje čujete i slušate svoju intuiciju jer ste svjesni signala vašeg tijela.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.