OVA jedna KVALITETA kod muškaraca je mnogo PRIVLAČNIJA od izgleda i smisla za humor

Pitanje od milion dolara : šta žena želi u muškarcu?

Naravno za žene je poželjno da muškarac dobro izgleda – ali kada bi trebale izabrati jednog, vjerovatno bi prije izabrali altruističkog tipa.

Rezultati citiraju ” daljne dokaze o važnosti altruizma u preferencijama ženskog izbora”, piše istraživački tim kojeg vodi Daniel Farrelly sa Univerziteta Worcester u časopisu Razvojna psihologija.To potvrđuje da je nesebičnost vrlo važno obilježje koje žene traže u dugoročnim partnerima.

Studija je sadržavala 202 izravno angažovane žene na mreži, od kojih su većina bile u ranim 20-im.POgledali su 12 kompleta fotografija, od kojih su svaki pokazivali lica dvojice muškaraca – jedan lijep, a drugi malo manje.

Slike su bile popraćene scenarijima, osam od kojih su opisane situacije u koijma je altruizam  odigrao ključnu ulogu.Jedan tipičan scenarij glasi :

” Dvije osobe prolaze kroz promet i primjećuju beskućnika koji sjedi u blizini kafića.Osoba E odlučuje otići u kafić kako bi kupila sendvič i šoljicu čaja kako bi dala beskućniku vani.Osoba F pretvara se da koristi svoj mobilni telefon i prolazi ravno pokraj beskućnika.”

Altruističko ponašanje pripisalo se lijepom čovjeku u nekim scenarijima, a ne tako zgodnom muškarcu u drugima.U još nekim drugima neutralno se ponašanje pripisuje oboma, dopuštajući istraživačima određivanje važnosti izgleda kad su momci opisani u sličnim terminima.

”Pojedinci koji su pokazivali visoku razinu altruizma odjenjeni su značajno poželjnijima u cjelini”, pišu naučnici.Dok su drugi muškarci smatrani dobri za jednu noć, što sugeriše noć s ”lošim momkom”, altruistični momci su smatrani za dugoročne odnose.

Ova najnovija istraživanja takođe nude ohrabrujuće vijesti svim onim ogorčenim momcima na internetu čija ljutnja prema ženama proizilazi iz romantičnog odbijanja : Možda vas ne odbijaju zbog vašeg izgleda, nego zbog vašeg stava.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.