Ova priča jedne udovice može vam pomoći da imate sretniji život i cijenite svoje blagoslove

Dobar prijatelj mog oca je iznenada umro od srčanog udara dok je bio na večeri u restoranu.Normalno, ovako se ne počinje članak o ljubavi i sreći, ali lekcija koju sam naučila od njegove supruge pomogla mi je da cijenim moje svakodnevne blagoslove.Vidite, svake noći muž bi ušao u spavaću sobu sa čašom vode i postavio bi je na drveni noćni stalak.Svake noći, njegova žena bi ga podsjetila da stavi podmetač ispod čaše jer će napraviti mrlju.Ujutro se gotovo se nikada nije sjetio da odnese čašu od prethodne noći.Par dana je njegova žena ulazila u sobu i nalazila nakupljene čaše na ormariću.

Dan kada je neočekivano umro, njegova supruga se umorna vratila u njihovu kuću i vidjela tri čaše pokraj kreveta.Kada je ona ispričala ovu priču mom ocu, rekla je , ” sada shvatam koliko će mi nedostajati sklanjanje čaša i insistiranje da stavi podmetač ispod”.

Kada sam čula ovu priču, shvatila sam da u našem životu često imamo toliko toga na umu da se ogromni blagoslovi u našem životu mogu vidjeti kao smetnje ili neugodnosti.Nažalost shvatamo njihove vrijendosti tek kada nestanu.Ova lekcija je tako djelotvorna, djelomično zato što se radi o preuzimanju odgovornosti za vlastitu percepciju naše svakodnevne stvarnosti.

Oni koji vide hrpu prljavog suđa kao podsjetnik da su dovoljno sretni jer imaju hranu u trbuhu, vjerovatno će ih pranje sudova više duhovno ispunjavati.

Lako je dopustiti sebi da negativno razmišljamo u mnogim područjima života i da umjesto toga proganjamo pogrešna područja ispunjenja kao što su novac, slava, imovina ili moć.Tako je lako pasti u rutinu negativnosti jer je negativno razmišljanje jednostavne lakše od pozitivnog.Uzmite trenutak da shvatite da je promet u kome se zaglavite na vašem putovanju rezultat dobre sreće jer ste zaposleni, živite u zemlji s razvijenom infrastrukturom i da si možete priuštiti vozilo, nadam se da će vam pomoći da uživate u skrivenim blagoslovima u životu.

Možda je promjena načina na koji razmišljamo o svakodnevnici ključ koji nas čini sretnijim nego što smo ikad mogli zamisliti.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice