Mnoge žene će se prepoznati: Ovako se postaje nesretna žena

Nesretna i nezadovoljna žena je tema mnogih časopisa, terapeutskih seansi, ženskih razgovora. Koji savjet dati prijateljici, klijentici, ženi ili djevojci koja ne želi biti licencirana kao nesretna žena?


Oduvijek su nas pratili teški zadaci kroz odrastanje i sam život. Biti žena nije ni malo lako.

Kada se rodiš postaješ princeza kuće, kada progovoriš – baš si slatka, kada kreneš u školu govore ti  da vrijedno učiš jer je loše biti nevaljala djevojčica, dođe pubertet kreću kritike poput- duža suknja, duboki jeans, dođi kući do 11, nemoj da te susjedi vide kako se ljubiš s nekim na ulici, kako si mogla dopustiti da dobiješ toliko jedinica, daj treniraj nešto, ne želiš da učiš – počni raditi, ma žensko se rodi da ti krv popije i tako u nedogled. Kreneš na fakultet – gledaj da nam osvjetlaš obraz i pazi s kim se smucaš. Nađeš posao – e, sada se možeš udati! Udaš se, a onda netko drugi počne sve ispočetka! Zakon prirode je takav.

Onda shvatimo da cijelog života radimo što drugi očekuju od nas i postajemo hendikepirane za ono što želimo. Odjednom shvatimo da smo nezadovoljne. A nezadovoljstvo je poput virusa, širi se na svako zdravo tkivo, u ovom slučaju na svaki segment našeg života. Shvatimo da smo prvih trideset godina podredile drugima (neke to shvate i kasnije ), počnemo paničariti i istresamo se na drugima. A bijes jedne nezadovoljne žene je poput krika lava u divljini. Bježite dok vas ne pojede!

Uzmimo u obzir i činjenicu da nam je društvo nametnulo frazu “ žena zmaj”. To je žena uspješna u svemu, žena koja sve razumije, sve može, sve radi i sve zna. U slučaju da neka ne ispuni nešto od navedenog, pada u očaj i postaje nesretna i nezadovoljna. A rezultati ovog nezadovoljstva su sljedeći: prekid veze, prijateljstva, svađa s obitelji, nestabilni odnosi s ljudima u okruženju, slabi rezultati na poslu, pogrešni izbori, razvod, očaj, depresija… Želite li još rezultata? Naravno da NE!

 Zato svim ženama savjetujem da svakog dana stanu pred ogledalo i zapitaju se što ih čini sretnima? A, onda kada shvate i priznaju neka poduzmu prvi korak ka ostvarenju svojih ciljeva jer jedino tako mogu doći do rezultata. Odlaganje problema ne dovodi do rješenja. Budite svjesne sebe i svojih kvaliteta, pohvalite sebe i za najmanji pomak koji ste napravile, recite da možete sve učiniti, a posebno da držite život u svojim rukama!  Radite ono što volite jer osmijeh koji izaziva to zadovoljstvo nitko vam ne može oduzeti. Sjetite se i najsitnijih detalja kada ste učinili nešto što nitko drugi nije mogao, sjetite se kada ste pomogli dečku ili mužu da riješi neku situaciju, sjetite se kada vam se netko zahvaljivao jer bez vas ne bi mogao uspjeti. Ma sjetite se i najbanalnije stvari, a to je da bez vas ni kuća ne bi bila čista. To će vam i te kako izmamiti osmijeh na licu. I da, sjetite se da bez vas ne bi bilo onoga što već sada imate.

Volite svoje JA! Ne, to nije fraza, to je istina! Jer, sve nesretne i nezadovoljne žene imaju malo ljubavi za sebe, a samim tim i malo volje da nešto promijene!

POČNITE VOLJETI SEBE!

Marija Tomičić

Izvor: mojzenskimagazin.rs / Preuzeto sa: alternativainformacije.com