OVAKO RODITELJI OD DECE PRAVE DOBRE LJUDE: Proverite da li poštujete sledećih 7 smernica od PRESUDNOG ZNAČAJA

Najvažniji zadatak svakog roditelja je da izvede dete na pravi put.

Deci poljubaca i zagrljaja nikada nije previše, to dobro zapamtite. Koliko ih budete obasipali ljubavlju, tako će i oni sutra svoje potomke.

dete, Roditeljstvo
foto: Profimedia

Uvek imajte vremena za njih. Ako nešto radite, zaustavite se na trenutak, čak i na samo jedan jedini minut, i usresredite se na svoje čedo. Ono je važnije od svih obaveza, sve drugo može bar malo da pričeka.

Porodica
foto: Shutterstock

Ne dajte im samo novac, dajte im i svoje vreme. Skačite s njima dok su mali po baricama, trčite skupa, šetajte, plivajte, zabavite se! Jednog dana se dete neće sećati onoga šta ste mu kupili, ali hoće svega onoga što ste radili zajedno…

dete, tata i dete
foto: Shutterstock

Pevajte što više. Predivna su sećanja na trenutke kad je sedelo u naručju ili pored vas u kolima i kada ste zajedno pevali svoje omiljene pesme.

Uživajte u najjednostavnijim stvarima. Uveče u uspavljivanju i čitanju bajki. Uobičajenim obrocima ili lenjim nedeljama. Proslavite najobičnije trenutke.

dete, Spavanje
foto: Shutterstock

Uviek ih poljubite za laku noć. Čak i ako zaspu, otiđite da ih poljubite.

Zajedno se zabavite čak i kroz dosadne aktivnosti kao što su spremanje kuće, kuvanje, odlazak u prodavnicu… Šalite se, smejte se, zezajte se i uživajte! Život je prekratak da se ne bi igrali.

Majka i ćerka, Majka, Dete, Roditeljstvo
foto: Shutterstock

* Slikajte važne momente iz odrastanja deteta. Zabeležite sve smešne stvari koje je izgovorilo i učinilo. Deca su preslatka, naročito dok su mala. Te uspomene biće zauvek sačuvane. Jednog dana ćete, gledajući ih sami ili zajedno, opet moći da uživate u svim tim trenucima…