OVE 3 STVARI ODMAH IZBACITE IZ KUĆE, NIPOŠTO NE ČUVAJTE: Sigurno ih svi imamo, a veruje se da privlače NESREĆU I BEDU

Kada uređujete dom, posebno obratite pažnju na istaknute predmete, jer Feng šuj stručnjaci ističu da privlače negativnu energiju.

Prema verovanju feng šuija određeni predmeti mogu da prizovu bedu i nesreću. Držanje ovih predmeta u kući može se negativno odraziti na protok energije u domu unoseći nemir i svađu u živote. Ako želite da privučete sreću, blagostanje – odmah ih se rešite.

Poklon
foto: Shutterstock

1. Poklon od osobe koja vam nije draga ili osećate od nje lošu energiju

Svakome se nekad desilo da dobije poklon od osobe koja mu i nije baš draga, a onda se postavlja pitanje šta sa tim poklonom? Pravila feng šuija nalažu da se tih predmeta odmah otarasite. Možete ih babciti ili pokloniti nekome kome će se oni dopasti. Sve u svemu, nipošto ih ne čuvajte u svojoj kući.

Cveće
foto: Shutterstock

2. Uvelo cveće

Biljke predstavljaju rast i razvoj, a prijatno je i osvežavajuće imati lep buket sezonskog cveća u vazi, ali ono uvelo može da poremeti protok dobre energije. Ponekad ne primetimo, pa nam cveće vene u vazi i simbolika se pretvara u svoju suprotnost – počinje da blokira rast i ne dopušta razvoj u bilo kom pravcu.

3. Napukli, pocepani i pokvareni predmeti

Dobro nam je poznata situacija u kojoj umesto da bacimo pokvareni telofon uglavnom ga sačuvamo uz razmišljanje da će nam možda nekada u budućnosti ponovo zatrebati, iako se to nikad ne dogodi. Takvi uređaji uglavnom završe u kutiji, a ona ispod kreveta. Ovakve stvari donose lošu energiju i loše raspoloženje.

Polomljeno posuđe
foto: Shutterstock

Takođe, okrnjene šolje, tanjiri i činije, sve to prilači lošu sreću. Čuvanje napuklih i pocepanih predmeta i stvari čini da i energija svakog postignuća bude polovična i “naprsla”. Ako primetite da se projekti ne privode kraju, da su sva rešenja koja pronalazite samo presipanje iz šupljeg u prazno, za početak, rešite se oštećenih stvari, koliko god da su vam drage.