Ove namirnice sprečavaju pojavu i ubijaju rak – Vrijeme je da ih počnete jesti

Medicinska zajednica stalno pokušava pronaći najbolji način borbe protiv raka.I dok ima mnogo mogućih tretmana i njihovih efekata, jedna stvar je mnogo važnija od svega toga : prevencija.

Međutim, postoje namirnice koje imaju ulogu u sprečavanju raka i tretiranji istog.

1.Crveno vino

Antioksidansna svojstva vina bore se protiv slobodnih radikala u tijelu i pomažu imunom sistemu u borbi protiv bakterija i virusa, dok takođe pomaže u obnovi DNK.Čaša vina na dan je najbolji prijatelj mnogim stvarima.

2.Tamna čokolada

Još jedan moćni antioksidans , i jedan koji će osvijetliti vaš dan povećavajući serotonin i dopamin.Ko ne voli čokoladu? Neka bude tamna, svakako.Previše šećera uzrokuje suprotan efekat i čak može dovesti do razvoja raka.

3.Kafa

Istraživanja su pokazala da je kafa dobra za 10 vrsta raka, uključujući rak mozga, dojke i jetre.1-2 čaše na dan je dovoljno.

4.Zeleni čaj

Bogat taninom, antioksidansima i jednostavno šoljica puna dobrote.

5.Borovnice

Osim što su ukusne, ove bobice su napunjene fitohemikalijama, koje imaju sposobnost borbe protiv raka.U suštini, njihova tamna boja je rezultat obilja fitohemikalijama.

6.Paradajz

Likopen u paradajzu se pokazao da smanjuje rizik od raka, posebno raka prostate do 50%.Možete povećati koncentraciju likopena podgrijavajući paradajz, na primjer supa od paradajza.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.