OVIH 10 grešaka će polako UNIŠTITI vašu vezu

1.Očekujete da se vaš partner promijeni zbog vas – jedna stvar je sigurna – niko nije savršen, a kada očekujete od svog partnera da se promijeni prema vašim željama, to može uzrokovati probleme.

2.Uvijek morate pobijediti argument – ljudi se puno bore kako bi se dokazali.Obo nije ništa više od ega koji pokušava prevladati.Kada to činite, samo pogoršavate problem koji ostaje nerješen.

3.Dopuštate trećoj osobi da se umiješa – jedna od najčešćih pogrešaka koje parovi rade jest dopustiti trećoj osobi da se upliće u njihov odnos, bez obzira je li ta osoba neka od članova porodice ili prijatelj partnera.

4.Zanemarivanje emocionalnih i fizičkih potreba partnera – važno je shvatiti da kad započnete zanemarivati potrebe vašeg partnera, on neće osjetiti potrebu da zadovolji vaše potrebe i vjerovatno će potražiti nekog drugog kako bi ih ispunili.

5.Zadržavanje inata -držanje inata može pogoršati vaš odnos.Kada se počnete svađati, samo pustite na trenutak da prođe, jer držanje inata nikada nikome nije pomoglo.

6.Ne poštujete različitosti – ne postoje dvije iste osobe u cijelom svijetu, a razlike su dio ljudske prirode.Dakle, presudno je poštovati razlike između vas i vašeg partnera kako bi vaš odnos bio zdrav.

7.Ne prihvatate grešku – većina parova često dopušta da njihov ego prevlada i oni se protive prihvatanju krivice.Međutim, nema ništa pogrešno u tome da kažete ”žao mi je”.

8.Nedostatak komunikacije – komunikacija je ključna za uspješan odnos.Dakle, kada ne razgovarate jedni s drugima, dajete prednost tišini i vaš odnos će patiti.

9.Razlike u mišljenju – ponekad, jedan partner možda želi stvoriti porodicu što je prije moguće, dok druga strana treba vremena da se pripremi za ovu vrstu odgovornosti.Nikada nemojte žuriti u donošenju odluka zajedno.

10.Ne posvećujete vrijeme za sebe – vaš odnos treba biti vaš prioritet i zahtijeva od vas da posvetite vrijeme jedno drugom.Ako želite da raste, svakodnevno trebate pridonijeti vašem odnosu.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.