OVO je brutalno iskrena razlika između zaljubljenosti i kada volimo nekoga

Ako ste već bili u romantičnoj vezi, onda ste vjerovatno čuli frazu ” Volim te, ali nisam zaljubljen/a u tebe.” I možda ste se pitali, šta to znači? Kako možete voljeti nekoga a ne biti zaljubljeni ?

Naravno, postoji razlika između ove dvije ekspresije ljubavi.Nastavite čitati da saznate brutalno iskrenu razliku.

LJUBAV

Kada je u pitanju ljubav, postoje mnogi tipovi ljubavi.Ali ljubav, kao univerzalna stvar postala je kliše mnogim individuama.Prekomjerna upotreba riječi ”ljubav” je rezultirala gubitkom posebnog značenja koju ima.

Biti zaljubljen i biti voljen je najljepša stvar na svijetu.Čak i kada nas neko voli u neromantičnom smislu, osjećamo se srećno.Naravno, možda se ne osjećamo toliko dobro kada je situacija obrnuta, kada volimo nekoga a on nas ne voli natrag.

Ali, kada su dva ljudska bića zaista zaljubljena, kada se osjećaju kao srodne duše – to je mnogo više univerzalni blagoslov od slučajnog pojavljivanja.

STRASTVENA LJUBAV

Čak i ako se strast automatski en odnosi na seksualnu želju, definitivno znači ekstremno iskazivanje emocija.Prekomjerna želja da budemo intimni sa nekim na svakom nivou.

Ovaj tip ljubavi može biti prekonzumiran jer emocije koje imamo za druug osobu su veoma duboke i intezivne.Ova vrsta ljubav ima strah u korijenu – strah da će nas osoba koju strastveno volimo napustiti.

METAFIZIČKA LJUBAV

Ova ljubav se desi kada osjećate u srcu da volite nekoga koga niste vidjeli mjesecima, ili čak godinama.Ova vrsta ljubavi je imuna na vrijeme .Šta god da se desi, uvijek ćete voljeti osobu istim intenzitetom.

Ove će vas možda navesti na pitanje, kako možete voljeti nekoga ko je daleko od vas, ili s kim nemate kontakt.To je moć ljubavi.

NEUZVRAĆENA LJUBAV

Ova vrsta ljubavi je najbolnija za iskusiti.Osjećaj da nekoga volite, ali ona vas ne vole je veoma teška stvar za prihvatiti i živjeti s tim.

Kada ste u vezi, i sojećate da vas vaš partner ne voli kao što vi volite njega, ponekad se čini da im trebate dati vremena da vas zavole.Međutim, ako su vas uvjerili da vas neće zavoljeti, najbolje je da odete bez obzira koliko je to bolno.

PRAVA LJUBAV

Najbolja vrsta ljubavi je ona gdje se oba partnera vole istom jačinom.Njihova ljubav je nešto što ne mogu poništiti ili pobjeći od nje.Svi vide ljubav u njihovim očima.

To je šta znači biti zaljubljen.Imati nekoga ko vas jednako voli i brine o vama, ko dijeli snove s vama, nade, strasti, neko s kim se kompatibilni i želite da to uspije.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.