OVO MORATE PROBATI: Postavljanje OVIH 5 pitanja osobi reći će vam sve o njihovoj ličnosti!

Susret s novim ljudima može biti izazovno i uzbudljivo iskustvo.Ako pogledate svoje prijatelje ili partnera sada, nikada ne biste mogli ni zamisliti da će vam jednog dana toliko značiti.Psiholozi su pornašli skup pitanja koja će vam pomoći da upoznate nekoga bolje kada ih prvi put upoznate.

Prvi sastanci su obično lukavi jer jednom kada formirano mišljenje teško se mijenja.Zato trebate biti oprezni kada se prvi put bavite nekom osobom.Ova će vam pitanja dati dublji uvid u njihovu ličnost i osobine.

1.KAKO BI OPISALI SEBE?

To ppitanje možete postaviti poput jednostavnog pitanja, ali na način koji će neko otkriti puno o sebi.Na pitanje o tome kako bi se sami opisali, oni bi razgovarali o svom poslu, porodici, prijateljima ili šta god oni smatraju važnim u životu.To vam daje osjećaj za ono šta su njihovi prioriteti.Primijetite kakve riječi koriste.

2.ŠTA JE TVOJ NAJVEĆI USPIJEH?

Ovo će pitanje otkriti prošlost osobe.Ono što smatraju uspjehom i način na koji su orijentisali vsoje ciljeve u životu ključna je informacija za vas.Ovo dostignuće moglo bi biti bilo šta, profesionalno, akademsko, lično itd..

3.DA LI SI PROČITAO/LA NEKE DOBRE KNJIGE?

Sada ovo pitanje će razdvojiti čitatelje od ne-čitatelja i možete mngoo toga shvatiti znajući ovoliko mnogo o osobi.Neki bi vas ljudi mogli pokušati impresionirati tako da pokušavaju previše zvučati kao osoba koja čita.Kao čitatelj, znam da je lako shvatiti takve ljude.NJihov odabir knjiga, časopipsa može vam pomoći da formirate ideju o njihovim sviđanjima.

4.KOJI JE TVOJ POSAO IZ SNOVA?

Ovo pitanje ima puno potencijala na frontu kreativnosti.Zahvaljujući ovom pitanju ćete znati imaju li kreativnu ili smiješnu stranu.Mogli bi odgovoriti nešto poput gušača vina, glumice ili možda posrednika.Koliko brzo reaguju pokazuju jesu li ili nisu mislili o tome.Isto tako mnogo toga otkrivaju o svom trenutnom poslu ..ako su sretni ili nesretni u tome.

5.KO JE TVOJ LIČNI HEROJ?

Obožavanje junaka je uobičajeno.Ovo pitanje će otkriti koga smatraju dovoljno vrijednim da idoliziraju ili vide kao uzor.Može biti član porodice, sportska zvijezda, slavna osoba ili autor.Ovo je sjajna prilika za učenje o njihovim vrijednostima.Možete dobiti ideju o tome kakve stvari slijede i žele postići u životu.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.