Ovo su najmoćniji jutarnji rituali koji će promijeniti način na koji živite

Kad ustanete ujutro, razmislite o tome kakva dragocjena privilegija je živjeti – disati, misliti, uživati, voljeti.

– Marcus Aurelius

Potrebno je vrijeme za dizajniranje jutarnje rutine koja odgovara vašem životu, ali nakon što nešto pronađete za vas, vrijednost je opipljiva.

Ali jedini način da dođete tamo je eksperimentirati. Vjerojatno imate ideju o tome što će najbolje funkcionirati za vas, pa počnite tamo i radite drugdje kako biste dizajnirali nešto što je optimizirano za vaš život.

Da bi vam pomogao da započnete, ovdje su pet najmoćnijih (i univerzalnih) jutarnjih rituala .

  1. Vodite dnevnik

Održavanje dnevnika je veliki jutarnji ritual iz dva razloga. Prvo, to je brzo. Većina vježbi dnevnika, ovisno o tome što odlučite zapisati, ne traje više od deset do petnaest minuta.

Drugo, ako odlučite usvojiti više reflektivnu vježbu dnevnika, to može biti savršena vježba koja vam pomaže pri pregledu prethodnog dana, tako da ste bolje pripremljeni i da unesete potrebne prilagodbe i poboljšanja.

  1. Budite kreativni

Kada razmišljamo o kreativnosti, većina nas samo zamisli umjetnička djela poput slikanja ili crtanja. Međutim, ono što zaboravljamo jest kreativnost o stvaranja nečega (ili što god smatrate izvorom kreativnosti), tako da može uključivati ​​izgradnju nečeg, pisanje priče, projektiranje i još mnogo toga.

Svakodnevno odvajanje vremena da biste dobili kreativnost pomaže u otvaranju uma, pogotovo ako aktivnost uključuje korak dalje od uobičajenog posla, što vam može pomoći tijekom čitavog dana kada se suočavate s problemima koji trebaju biti riješeni (najveća upotreba kreativnosti).

  1. Vježba (na otvorenom)

Vježba je čest prijedlog i jedan od najpopularnijih jutarnjih rituala, iz dobrog razloga. Prednosti vježbanja, uključujući povećanu energiju i smanjenje stresa (zbog smanjenja kortizola u mozgu tijekom vježbanja), savršeni su za početak vašeg dana.

Međutim, shvatio sam da se vježba najbolje izvodi vani gdje možete disati na svježem zraku i uhvatiti dodatno sunce dok ste na njemu, kako unos kisika tako i sunčeva svjetlost važni su za naše zdravlje.

  1. Meditirajte

Ne bi trebalo biti iznenađenje da se meditacija smatra jednim od ključnih jutarnjih rituala za mnoge uspješne rukovoditelje, vlasnike tvrtki i istaknute figure kao što su Oprah i Kobe Bryant, s obzirom da je to idealni jutarnji ritual za poboljšanje fokusa i pripremu za dan unaprijed.

To, međutim, ne mora biti klasični oblik meditacije, ali može biti.

  1. Napravite zadatke visoke važnosti

To je sve o prepoznavanju visokih prioriteta povezanih s vašim profesionalnim radom i posvećivanje dijela vašeg jutra da radite samo taj zadatak. Ako ste programer, to je programiranje. Ako ste kreativni, to je vaša specifična kreativna aktivnost. A ako radite na promjeni karijere, ovo je vrijeme da se posvetite pomicanju tog sna naprijed.

Svačija jutarnja rutina izgleda malo drugačije, ali rezultat je isti: neprocjenjivo vrijeme za usmjeravanje sebe i ono što je najvažnije, tako da ste usredotočeni i dobro pripremljeni za dan unaprijed.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.