Pismo ljubavnice: Ja sam ona koja ga sluša sa osmijehom i klima glavom dok govori o tebi

Gledam sliku vas dvoje kako se smijete na proslavi njegovog rođendana i razmišljam kako znam toliko mnogo o vašem zajedničkom životu. U braku ste 15 godina, a ja sam ljubavnica tvog muša zadnjih šest mjeseci. 

Vas dvoje ste putovali zajedno, gradili dom i odgajali vašeg sina. Divim se koliko pažnje posvećuješ svom poslu, fizičkom izgledu i brizi o svojoj ljepoti. Opsjednuta si čistoćom pa stalno opominješ svoju svekrvu i spremačicu gdje treba da stoje čisti tanjiri, i da treba sve da bude na svom mjestu.

Pitaš se kako ja sve to znam. Tako što sam ja ljubavnica tvog muža. Ja sam ona koja sa osmijehom na licu sluša kako on priča o tebi i klima glavom dok u ruci drži čašu dobrog vina. Ja sam ona koja je strastveno zaljubljena u tvog muža. 

Tvog muža koji za tebe obavlja kupovinu, koji ti popravlja probušenu gumu na automobilu, koji tvom ocu nosi ljekove i koji mene voli strastveno isto koliko i ja volim njega. Pitam se šta je jače petnaest godina vašeg braka ili šest mjeseci naše čiste strasti? Da li ga ti ikada gledaš sa istom strašću kao ja? 

On obožava moju prirodno kovrdžavu kosu, on voli što ne provodim sate u teretani, što nisam stalno na nekim dijetama, a ipak izgledam dobro. On nas nikada nije upoređivao samo je želio da naglasi koliko ga sva ta tvoja opsjednutost izgledom nervira i koliko ga sa tim odbijaš od sebe. 

Ja sa tvojim mužem ne radim ništa što ti radiš, ja u stvari sa njim radim ono šta ti ne želiš da radiš. T ne želiš da spavaš sa svojim mužem, a ja želim. Tvoj muž je željan strasti i ljubavi koje mu ti ne daješ. Mi imamo razumijevanje jedno za drugo, smijemo se zajedno i imamo ista interesovanja. 

Ako ne možeš da se sjetiš kada si se zadnji put sa njim osjećala tako onda moraš da mi oprostiš. Ali ipak ti zavidim. Ne zato što sa njim dijeliš postelju svaku veče, već zato što želim da budem sa njim i da se smijem sa njim svaki dan. Želim da radim sa njim stvari koje su tebi postale svakodnevnica. 

Pokušavam da se pomirim sa činjenicom da me drži na distanci i da se bori sa osjećanjima koja osjeća prema tebi. Želim da znaš da mi piše čim se probudi i da mi pošalje poruku svaku veće prije nemo što zaspe. To su sitnice koje dobijam od njega, ali te sitnice su mi dovoljne. Obećavam ti da ga neću oteti od tebe, jer duboko u sebi znam da te voli i poštuje možda i više nego mene.

Izvor: Infpult