Pod kojom fazom mjeseca ste rođeni i šta to znači

Svako od nas ima određenu osobinu ličnosti, zavisno od toga koja je faza mjeseca bila u trenutku rođenja.

Osobe rođene tokom određenih lunarnih faza imaju tendenciju da dijele određene atribute s drugima rođenim u tom razdoblju.

Znajući u kojem razdoblju ste došli na ovaj svijet, može vam dati vrijedan uvid u vaš karakter, emocije, ponašanje i motivaciju u životu.

Prvo, trebate pronaći svoju mjesečnu fazu rođenja, što je pozornica u kojoj je mjesec bio u trenutku vašeg rođenja.

Samo upišite datum rođenja, i dat će vam veliku sliku mjeseca tog dana.Možda ćete morati nešto poduzeti kako biste utvrdili koja je to faza…ako vam je teško naučiti s ovog mjesta, preporučujemo da provjerite grafikon kako biste bili sigurni.

Sjetite se da mjesec ostaje u svakoj fazi tri i pol dana.Recimo da nađete grafikon koji pokazuje kada mjesec počinje svaki stupanj, ali ne daje razdoblje za određeni dan.Nije toliko teško izračunati u kojoj fazi vaš rođendan pada.Pronađite interval najbliži datumu rođenja.DAt će dan prvi dan mjesečeve faze.

Broji to kao PRVI dan.Onda računajte dva i pol dana nakon toga.AKo vaš rođendan pada u tu skupinu, onda je to tvoja lunarna faza.Ako pada datum prije datuma mjesečeve faze, trebali biste provjeriti mjesečnu fazu neposredno prije one…Trebali biste pasti unutar onih tri i pol dana.Tnam da zvuči pomalo komplikovano, ali je prilično jednostavno.

Mladi mjesec

Ako ste u fazi mladog mjeseca, divite se kao dijete i uzbuđeni ste o životu.Otvoreni, mislite i djelujete suprotno.Svojom sjajnom ličnošću lansirate se u svoj rad s ogromnim entuzijazmom.Vi ste najbolji kada generirate najbolje ideje i započinjete svježe projekte, uvijek se nadate njihovom ishodu.Vaša žudnja vodi vas da radite brzo i žestoko, ali s opašnošću da se možete previše iscrpiti prije postizanja cilja.

Prvi polumjesec

Vi ste uvjerljivi, avanturistički i ispunjeni radosnom znatiželjom o životu.Vaša kreativna raspoloženja znači da imate potrebu proširiti svoje razumijevanje, a takođe vam pomaže da pogledate probleme sa svježije perspektive.Takođe se možete suprotstaviti ograničenjima vaših planova i morat ćete pronaći načine prevldavanja tih prepreka kako biste ostvarili svoje ciljeve u životu.Vaše dvadesete i rane tridesete će posebno biti produktivne i uspješne.

Prva četvrtina

Vi ste pozitivni i snažni.Fizički i psihički aktivni i izražajni, stalno ste na putu, uzimajući zdrav interes za sve na šta naiđete.Vi ste rođeni sa aktivnim umom ispitivanja, ovo vam pomaže da se pokažete kao argumentativni i zahtijevni.Međutim, to vam omogućuje da donesete nova rješenja za stare probleme.Iznad svega, vi ste graditelj.Ako vam se čini da morate prisilno srušiti postojeće strukture, to je zato što imate mogućnost izmijeniti ih nečim što nije samo ažurnije.Izradit ćete neke od najvećih napora u svojim tridesetima i četrdesetima.

Prije punog mjeseca

Imate brižnu i konstruktivnu prirodu i prisiljenje da pomažete drugima.Vaša nada je da ćete, kroz svoj život i posao, na neki način pridonijeti poboljšanju svijeta.Bilo svjesno ili nesvjesno, to vam može postati ”misija”.Pazite da ne pratite ideologije previše slijepo u vsojoj želji da ostvarite svoje ciljeve.

Pun mjesec

Vi ste vješti u temperiranju logike s instiktom i praktičnost kreativnošću.Šta više, ovo razdoblje djeluje kao most, koji vas povezuje s prošlošću, ali projicira vaše ideje u budužnost.Negativna strana je da možete pretrpiti krivnju i iracionalne strahove, posebno kada je riječ o ličnim odnosima.Tek kad naučite preuzeti kontrolu nad svojim osjećajima, a ne da uzmete svoj emotivni znak od svog partnera, naći ćete nagrađujuću vezu.

Nakon punog mjeseca

Vaš je impuls da sijete svoje ideje i znanje kako bi drugi naučili iz vašeih iskustava – vi stegovornik i učitelj.Međutim, u želji da poboljšate život drugima, možda ćete morati pronaći kompromis i saznati kako uskladiti vašu viziju s potrebama drugih.Vaše rane pedesete trebale bi donijeti osjećaj uspijeha i zadovoljstva u vašem životu.

Zadnja četvrt

Vaše razumijevanje , suosjećanje , sazrijevanje i ravnoteža nadilaze vaše godine .Pomažete drugima da uđu u svoje misli, proširuju svijest,riješe svoje probleme i organizuju svoje živote.Neki mogu tumačiti vaš idealizam kao nefleksibilnost.Ponekad skloni nostalgičnoj ili melanholičnoj, morate staviti na stranu prošlost i usredotočiti se na budućnost.Zadovoljstvo i ispunjenje će doći kasnije u pedesetim godinama.

Balzamički mjesec

Ovaj put je u suštini jedan od prelaza, prilika za razmatranje onoga što je prošlo, vezivanje slobodnih krajeva, putovanje prema unutra i priprema za nove početke.Intuitivni i dalekovidni imate urođenu mudrost i mistično razumijevanje djelovanja Majke prirode i ljudskog stanja.Za vas je aktivnost duha i intelektualna, a ne fizička.Vaša iskustva uključuju završetke i porpuste, tako da ćete vjerovatno živjeti kroz mnoge promjene.Kasniji život, ima ključ vaše sreće i uspijeha.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.