“Porodica nije važna. Ona je SVE.”: 5 Stvari koje SREĆNE porodice rade DRUGAČIJE

Prošli su dani klasične porodice. Ali, to što vaša djeca ne mogu da posmatraju idealnu porodicu ne znači da ne možete raditi na tome da ona to postane. Budite promjena koju želite da vidite. To znači budite svjesni toga kako živite i podižete svoju djecu.

Srećne porodice rade stvari malo drugačije. Oni su srećniji zbog toga što žive planski i primjenjuju postivine navike koje unose životne vrijednosti u živote svoje dece. To ne znači da je sve savršeno, ali njihove navike čine razliku i dobro nadmašuje loše.

Naravno, ne može svaka porodica da bude srećna sve vrijeme, ali sa nekoliko malih saveta koji će vam pomoći, možete to biti veći dio vremena.

Evo 5 stvari koje srećne porodice čine drugacije:

  1. Srećne porodice imaju porodične tradicije

Riječ zauzet deluje da je nova prenaglašena riječ u današnje vrijeme. Svi su tako zauzeti zadacima i aktivnostima da su porodice srećne ako provedu nekoliko sati sedmično zajedno.

 

Zato, više nego ikad, važno je odvojiti vrijeme za zajedničko vrijeme svake sedmice, svakog mjeseca, na odmorima da biste stovrili životne uspomene i porodičnu tradiciju.

Na primjer, to može biti jednostavno i lako kao što je porodični doručak nedeljom ujutru, igranje u petak uveče, šetnja vikendom, posjeta familiji van grada jednom mjesečno, dekoracija za Božić, isprobavanje porodičnog recepta – lista se nastavlja.

  1. Srećne porodice daju

Kao što kaže jedna pesma: “Svima je potreban neko na koga možemo da se oslonimo.”

Nema ničeg boljeg od davanja onima kojima je potrebno. Možda ste u potrebi s vremena na vrijeme, a neko vam je pomogao. Na isti način, nikada ne znate kada ćete biti u potrebi (zato je dobro da akumulirate pozitivizam). Važno je dati često i dozvoliti djeci da i oni lično daju.

Davanje samo pojačava pozitivan gest. Ujedinjuje porodicu dok u isto vrijeme uči djecu dobrim djelima za druge i djeljenju. Postoji toliko različitih stvari koje možete uraditi:

– učestvovati u šetnji/trčanju/džogiranju koja doprinosi humanitarnim organizacijama ili grupi koja je pogođena bolešću ili ometenošću.

– volontersko sađenje cveća

– učestvovanje u djeljenju hrane

– davanja stvari koje vam više nisu potrebne

– doniranje odjeće koja nije nošena ili je premala.

  1. Srećne porodice praktikuju mir, ljubaznost i saosjećanje

Da, istina je. Braća i sestre se nekad svađaju, a to je nekako normalno. Međutim, velike eksplozije mogu biti spriječene kada praktikujete unutrašnji mir. Planski praktikujte ljubaznost i saosećanje u situacijama koje bi inače proizvele bijes i nemir.

Napravite porodično pravilo da samo ljubazne, pozitivne riječi mogu biti izgovarane u razgovorima. Kada se bes javi, učite djecu kako da duboko udahnu da bi se rešili negativnih emocija.

Najbolji način da ih naučite tome jeste to bude i vaša navika.

  1. Srećne porodice us duhovne i religiozne

Konstantno učenje djece o životu i Bogu će ih spremiti za veliki uspjeh i sreću u životu. Bez sumnje, to je pokretačka sila u svemiru koja stvara i teče svime. Važno je učiti djecu tome. Čak i ako kasnije tokom života oni odluče da vjeruju u nešto drugo.

To kod dece izaziva dobrobit. Dobroboit stvara srećniju i zdraviju porodicu i život. Da biste ovo uradili na efektan način, praktikujte i vi to svakog dana i budite primjer – učite svoju djecu detaljima.

  1. Srećne porodice su srećnije i manje brinu

Veliki broj porodica propušta jednostavne radosti u životu, jer imaju previše drugih stvari oko kojih brinu. Srećne porodice se ne stresiraju, već planiraju i rade.

Kada nepoželjna situacija stupi na cijenu, oni se sa njom suočavaju brzo i smireno. Ne dozovljavaju malim stvarima da se pretvore u velike i osećaju zahvalnost za ljepotu i ljubav u svom životu.

Srećne porodice mogu biti zauzete školom, poslom, hobijima i dodatnim aktivnostima, ali iz života izvlače najviše što mogu. Srećne porodice brzo potisnu problem. Kada se pojavi veliki problem, oni ga rešavaju efektivno i razgovaraju o svojim osećanjima. Oni dijele svoje brige na smireniji način da bi pomogli cijeloj porodici da se lakše nosi s tim.

“Mene izdržava porodična ljubav.” – Maja Angelu

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.