Poruka koju treba pročitati majka koja se žali na svoju djecu

Jedna majka sina oboljelog od raka objavila je poruku koju treba pročitati svaka majka koja se neprestano žali na svoju djecu.

Život roditelja može biti bolan, težak i iscrpljujući. On se kosi s našim prirodnim ljudskim instinktom da služimo samo sebi i da sebe stavljamo na prvo mjesto. 

Neprestani plač za grickalicama, svađe između braće i sestara, buđenje u 3 u noći zbog kojeg jedva otvorimo svoje teške vjeđe može biti „nezgodno“, najblaže rečeno. Bože sačuvaj da želimo dvije minute da sami odemo na toalet i više od tri sata sna u noći. 

No, Tara Ann Michelle Goodney protivi se tim prigovorima koji su na vrhu jezika mnogim roditeljima sa snažnom objavom o majkama koje bi ubile da imaju takvih problema. 

Kao majka malog borca protiv raka, Tara Ann jako dobro zna da ti trenutci, koji su mnogima vrlo frustrirajući, trebaju zapravo biti cijenjeni – jer oni su pokazatelji zdravog djeteta u razvoju. 

Majčina Facebook poruka brzo je postala popularna

Tara Anina kratka, ali snažna, Facebook poruka objavljena uz surovu fotografiju njezinog sina, 16.11., brzo je postala popularna: 

Vaši prigovori o tome da se vaša beba baca u krevetu, želja je druge majke da njezina beba još uvijek leži pokraj nje. 

Vaši prigovori o tome da se vaša beba rano budi je želja druge majke da ima razlog ustati se iz kreveta. 

Dok dajete svoju bebu bilo kome tko ju je voljan držati, druga majka preklinje da može držati svoju bebu. 

Zapamtite da držite svoje bebe jako čvrsto, jer neke od nas majki to ne mogu.“ 

Poruka još jedne majke koja je izgubila bebu

Srceparajuće riječi Tare Ann preslika su riječi Natalie Morgan, još jedne majke koja je prerano izgubila svoju bebu: 

No molim vas, zapamtite, dok ste budni u 3 u noći jer imate bebu u rukama koja vas drži budnima tako kasno, ja sam budna u 3 u noći jer to nemam. I dala bih sve na svijetu da imam bebu koja će bljucnuti na mene, koja će imati grčeve sve sate dana i noći, koja će vrištati, neće mi dati da ju probudim, koja će mi raskrvariti bradavice zbog dojenja i držati me budnom cijelu noć. 

… Sve što od vas tražim je, kada imate mračne trenutke sa svojom bebom – kada ste na rubu živaca i osjećate kao da više ne možete, kada dobivate samo sat ili dva sna po noći – umjesto da molite svoje dijete da zaspe i umjesto da vas proguta frustracija i iscrpljenost, pronađite maleni dio snage u sebi da nastavite dalje, i izrecite molitvu zahvalnosti za svoje dijete, koliko god je to tada možda teško.“ 

U trenutcima kada su muke povezane s odgajanjem malenih ljudi previše za nas, molim se da uzmemo trenutak i sjetimo se duboko istinitih riječi Tare Ann i Natalie, majki koje bi rado preuzele naše lake i trenutne terete. 

Podijelite ovu poruku s majkama u vašem životu kojima je danas potreban ovaj snažan podsjetnik. 

Izvor: Novizivot