Poruka ljubavnici mog muža – Draga moja, nikada svoju sreću nemoj graditi na tuđoj nesreći

Samo ljudi koji su iskusili prevaru na svojoj koži znaju kakav je osjećaj kad te partner izda, prevari i ostavi. 

Nije lako nositi se sa prevarom, naročito nakon što ste godine svog života proveli sa nekom osobom, dali sve od sebe da se vaš odnos održi i opstane, a na kraju izgubite sve zbog tuđih hirova. U trenucima kada saznate da ste prevareni neopisiva ljutnja obavija vaše tijelo. 

Bijesni ste, ogorčeni, tužni, razočarani, ljuti, hvata vas nevjerica i želite da nestanete i da sve zaboravite. A ipak tu ste, proživljavate sve to. Ukoliko u sebi nosite makar malo emocija, kada saznate da je neko prevaren, u vama će se probuditi duboko saosjećanje. 

Bol nakon prevare je jaka toliko da osjećate da rastavlja vaše tijelo. Sama to najbolje znam. Doživjela sam da me partner prevari. Vidjela sam tu gospođicu koja ga je preotela. Ponašala se kao da je bolja od mene jer ja nisam uspjela da ga zadržim i sačuvam. 

Mislila je da sam glupa jer sam toliko naivno vjerovala u tog čovjeka za kojeg sam bila sigurna da je samo moj. Smijala se kao da je pobijedila, smijala se mom bolu. U tim momentima htjela sam da joj kažem samo jedno: čestitam! Zanima vas na čemu joj čestitam? 

Pa, uspjela je da osvoji muškarca koji je prekršio sve zavjete i sva obećanja koje je dao. Porodicu, ljubav, dom, djecu, mirnu kuću, ljubav, nježnost i brigu zamijenio je jednom avanturom iz strasti. Jedan njegov potez bio je dovoljan da uništi sve ono što smo gradili godinama. 

Ako misliš da si bolja od toga i da se to tebi neće desiti, mnogo se varaš. On je isti. Na početku je i meni pričao bajke i davao obećanja. Skidao mi je zvijezde sa neba i kleo se da me voli najviše na svijetu, da sam ja njegov život i jedina osoba sa kojom želi da dočeka starost. 

Vjerovala sam u te riječi naivno kao što ti sada vjeruješ. A šta je on uradio? Pogazio je svaku izrečenu riječ. I prije nego pomislis, dočekaće te neka treća osoba koja će se smijati jer je taj savršeni muškarac sada njen, a ti si samo naivna žena koja mu je vjerovala sve. 

On će zauvijek ostati isti manipulator koji zna šta treba da kaže da bi dobio ono što želi, a ti ćeš kao i ja naivno vjerovati u bajke dok vašu bajku ne zamijeni nekom boljom. Prevarant jednom je prevarant zauvijek!