Postavite jasne GRANICE: U životu NIKADA nemojte tolerisati OVE stvari

Nakon podučavanja hiljadu žena i rada s uspješnim ženskim vođama, pojavila se zajednička tema : žene teško govore ”ne” i ne mogu postaviti granice bez osjećaja krivnje.

Neprijateljsko ponašanje

Ako vas neko podcjenjuje i tretira na nepristojan način, vrijeme je da postavite jasnu granicu s tom osobom.Jednostavno recite : ”To nije u redu.Ne provodim vrijeme s ljudima koji me tako sputavaju.” Ako osoba nastavi ponašanje, morate prekinuti odnos.

Kršenje integriteta

Biti u stanju pouzdati se u ljude nevjerovatno je važno, kako u romantičnim odnosima tako i sa svojim kolegama na poslu.Ako druga osoba nije spremna preuzeti odgovornost, vrijeme je da postavite još jasniju granicu.Ne bih preporučila da ostanete u odnosu s nekim kko stalno krši vaše povjerenje.

Tjelesno, mentalno ili emocionalno zlostavljanje

Ako je iko fizički, psihički ili emocionalno uvredljiv, važno je stvoriti vrlo čvrstu granicu i udaljiti se od njih.Ovo nije zdravo ponašanje i nije nešto što biste trebali podnijeti.

Zloba maskirana kao humor

Mnogi ljudi maskiraju okrutno ili neprimjereno ponašanje s humorom goovreći : ”Ah, samo sam se šalio.”Nije smiješno, to je štetno.Ne dopustite drugima da pokriju svoju nepristojnost.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.