“Potrebno mi je ponekad da budem sam i u tišini, ne radeći ništa” – Zašto je dobro ponekad biti SAM

“Potrebno mi je ponekad da budem sam i u tišini ništa ne raditi”. Charles Bukowski, jedan od mojih omiljenih pjesnika, jednom je to napisao.

U dane kada sam sam, ove riječi  Bukowskog, zvuče poput glazbe koja se igra u mojem umu.

Danas je bio izvrstan primjer. Danas sam krenuo u šetnju. Saznao sam da je zdravo biti ponekad u miru. Također oslobađajuće : za um, za srce i za dušu. Baš kao što provodite vrijeme s ljudima koje volite, morate provesti vrijeme sa sobom. Morate voljeti naučiti o sebi. To ne možete uvijek činiti kada se nalazite oko drugih. S vremena na vrijeme, vaše srce može se utopiti u buku i ne možete čuti što vam srce govori. Isto tako, vaš um može biti preokupiran do te mjere da ne možete razumjeti svoje misli.

Kada se nalazite pred previše smetnji, možete se izgubiti. Možete zaboraviti na svoju dušu. Možete zaboraviti na svoje srce. Možete zaboraviti na svoj um. Sveukupno, možete zaboraviti na vas.

Važno je naučiti biti sam. Tijekom vremena koje sam proveo sam u šetnji, razmišljao sam o nekim stvarima koje sam stavio u stražnji dio uma. To može biti veliki teret. Nemate pojma koliko će pokopane stvari u stražnjem dijelu vašeg uma podsvjesno utjecati na vas. Morate slušati sebe.

Introspekcija je važna. Važno je promatrati vlastite emocionalne procese. Samosvijest je važna. Morate pogledati unutar sebe kako biste saznali više o vama. Ako to ne možete učiniti, bit će iznimno teško biti u kontaktu s vašom dušom.

Kada tražite dušu, naučit ćete koliko je važno biti sam. Naučit ćete više o tome tko ste. Naučit ćete kako volite. Razumjet ćete svoju vrijednost. Kada saznate o sebi, tko ste i što želite, donijet ćete bolje odluke. Osjećat ćete se više u miru. Prihvaćate samo ljubav od drugih, ništa manje. Ako prolazite kroz život bez da znate više o sebi, tada ćete najvjerojatnije donositi odluke koje nisu dobre za vašu dušu i za vašu dobrobit.

Jeste li sami sebi prijatelj?

Ovo je važno pitanje koje ćete se zapitati. Od sebe napravite osobu s kojom biste željeli postati najbolji prijatelj. Nemojte prestati učiti o sebi. Uvijek postoji toliko neotkrivenih mjesta. Vi ste poput oceana, s dubinama veće nego što možete zamisliti. Nikada nećete u potpunosti naučiti o sebi.

Idite samo u šetnju. Sjedite u tišini. Slušajte glazbu koja vas smiruje. Učinite nešto, bilo što, što vas čini da se osjećate u miru sa sobom. Učinite sve što vam omogućuje da saznate više o tome tko ste. Budite svoj prijatelj. Idite naprijed, budite sami. Trebate to … ponekad.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.