Poučna priča : Zašto ne bi trebali osuđivati druge

Otac i njegova ćerka su se igrali u parku.Njegova mlada ćerka ugledala je prodavača jabuka.Pitala je svog tatu da li joj može kupiti jabuku.Otac nije ponijeo mnogo novca sa sobom, ali je imao dovoljno da kupi dvije jabuke.Tako, kupio je dvije jabuke i dao svojoj ćerki.

NJegova ćerka je držala jabuke u svojim rukama.Onda je otac upitao da li bi podijelila jednu jabuku sa njim.Kada je čula to, njegova ćerka je brzo zagrizla jednu jabuku.I prije nego što je njen otac mogao da progovori, ona je zagrizla i drugu jabuku.

Otac je bio iznenađen.Pitao se gdje je napravio grešku kada je odgajao svoju ćerku, da bi se ona sada ponašala na ovakav pohlepan način.Njegov um je bio izgubljen u mislima, ipak mislio je da previše razmišlja, njegova ćerka je premlada da bi razumjela dijeljenje i davanje.Osmijeh je nestao sa njegovog lica.

Odjednom njegova ćerka sa jabukom u jednoj ruci je rekla, ”Tata uzmi ovu, ova je mnogo sočnija i ljepša”.Njen otac je ostao bez riječi.Osjećao se loše jer je tako brzo osudio malo dijete.Ali, njegov osmijeh se vratio znajući zašto je njegova ćerka uzela griz obe jabuke.

Pouka : Ne osuđujte ništa previše brzo ili ne donosite zaključke.Uvijek izdvojite vrijeme da razumijete stvari bolje.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.