Prava žena živi svoj život i sluša samo sebe – Razlikuju se od drugih po 7 principa kojih se pridržava

Biti žena u pravom smislu te riječi ne znači imati određeno zanimanje, godine, dobru figuru ili lijepo lice.

Biti žena u pravom smislu te riječi znači pridržavati se određenih principa, imati svoje mišljenje i braniti svoje stavove. 1. Prava žena voli sebe; Ona voli sebe, sigurna je u sebe i talente koje posjeduje. Ona je jaka i vješto koristi svoju snagu i vještine kako bi postigla ono što želi.

2. Prava žena sluša samo sebe i svoje želje; Ona tačno zna šta želi, slijedi svoje snove i svoje želje i ne dozvoljava nikome da joj nameće bilo šta. 3. Prava žena je inspiracija za svog muškarca; Ona nikada ne pristaje da bude sa bilo kim.

Image by Benjamin Balazs from Pixabay

Ona će biti samo sa muškarcem koji je dostojan njene ljubavi i kome će biti inspiracija. 4. Ona nikoga ne moli; Živi svoj život onako kako ona smatra da treba, a ne onako kako drugi očekuju od nje. 5. Prava žena brani svoje granice;

Ona zna kako odbraniti svoje principe, zna kako iznijeti svoje mišljenje i reći “ne” kada treba. Takvom ženom se ne može manipulisati. 6. Prava žena vodi računa o svom emocionalnom stanju; Ona ne skriva svoje emocije i slobodno ih pokazuje.

Plače kada joj se plače i smije se kada joj se smije. Zna da se raduje od srca i ne pretvara se ni pred kim. Ne boji se osuda ili negativnih kritika drugih. 7. Prava žena zna kako čuvati sebe; Prava žena ne miruje.

Ona se razvija, radi na sebi i uvijek teži ka višem. Ona to ne radi zbog drugih već zbog sebe. Ona voli sebe i brine o sebi te ne dozvoljava nikome da je napada i loše se ponaša prema njoj.

Izvor: infpult.info