/Predivna poruka svima onima koji pokušavaju pronaći pravu ljubav

Predivna poruka svima onima koji pokušavaju pronaći pravu ljubav

Kad god čujemo pojam “pronalaženje ljubavi”, odmah razmišljamo o odnosima: onima iz prošlosti i onima koje sanjamo da imamo. Postoji toliko mnogo načina pronalaženja ljubavi u našim životima. Zaljubljujemo se u sebe, u naš poaso, u strance i prirodu. Zaljubljujemo se u život, kreativnost i situacije.

“Nova studija meta-analize koju je provela profesorica Sveučilišta Syracuse Stephanie Ortigue otkriva da zaljubljenost može izazvati ne samo isti euforični osjećaj kao i korištenje kokaina, već utječe i na intelektualna područja mozga. Istraživači su također otkrili da je potrebna samo petina sekunde da se zaljubimo.”

Pronalazimo ljubav kroz stvari koje znamo.Živimo na temelju našeg okruženja i evolucije iskustva.Ako manje razmišljamo, postajemo manje.Ako težimo za više, očekujemo više.U ljubavi nema ograničenja, nema kapaciteta, nema više mjerenja ili dovoljnosti srcu.

Ljubav je najveća emocija od svih.Što više otvorite srce, to se lakše pojavljuje velika svjetlost i ljubav.Niko ne može pobjeći od slomljenog srca.Voljeti znači riskirati sve samo da eksperimentišete s nepoznatim.Kakav nevjerovatan učitelj ljubav postaje jednom kada znamo i razumijemo da je razlog da živimo da dopustimo da se dogodi!

Teško je nositi se sa odbijanjem, gubitkom i sjećanjima.No, stvoreni smo s moći da nadmašimo izazove i da rastemo uz njih.Ljubav nije namjenjena da se zadrži za sebe.Da, ljubav prema sebi je na prvom mjestu.Moramo imati nevjerovatnu ljubav prema sebi, jer ne možemo dati ono što ne posjedujemo.

Ljubav je o davanju i uzimanju i poznavanju svih granica suosjećanja. U nesebičnosti leži sjeme bezuslovne ljubavi.Nema nametanja ili očekivanja, jer je ljubav upravo takva.U tom nedostatku guranja i prisiljavanja, poštovanje i uvažavanje su rođeni u vezi.

Ljubav dijeli stazu bez da forsira druge da oponašaju vaše korake ili očekujete da vide ono što vi vidite.To zahtijeva dopuštenje i ostavljanje ega.Ljubav je nešto što ne možete dati bez posjedovanja; nešto što ne možete vjerovati bez da doživite; i nešto što ne možete razumijeti bez razumijevanja.Najmoćniji alat u svemiru najlakše je odbaciti, odbiti i strahovati .

Od momenta kada smo rođeni svi smo stručnjaci i volonteri u ovom eksperimentu.Svaka bol u srcu je prilika za širenje i rast.Svaka osoba koja prolazi kroz naš život pruža mogućnost da se volite više.Svaka situacija koju nadvladate stvara prostor za vaše empatije, ljubaznosti i klanjanje drugima.Ne izbacujte ljubav iz bašeg života.

Koristite ljubav koa snagu za nastavljanje i guranje kroz prepreke.Ne zaboravite svu ljepotu koju ljubav donosi.Ako se zaljubljujete u petini sekunde, zamislite šta možete dati u satima, danima.Dubina je neprocjenjiva.Pronalazimo ljubav na najčudnijim mjestima.Gledamo u oči naše djece kada se rode i ne možemo vjerovati da bi ljubav mogla biti besprijekorna i savršena.Sjetimo se ljubaznosti i sigurnosti kada vidimo da su naši stari roditelji držali nas u nasljeđu.Ljubav se može naći na svakom mjestu.Ona gura i potiče nas da ponovo otvorimo srce i pustimo novu osobu unutra.

Prepoznajemo to u potrebi za gledanjem romantičnih filmova ili čitanja inspirativnih članaka.Gdje god pogledamo, ljubav traži pažnju.To je najčistiji jezik svemira.

Zaljubićete se često i jako.Nemojte se povlačiti.Dopustite svojoj duši da osjeti pukotine drugog koji vas vidi.Da biste bili voljeni, morate biti ljubav.Mi smo stvoreni na slici ljubavi, s ljubavlju, za ljubav.Nemojte dopustiti bezbjednosti da diktira ono što vam je prirodno dostupno.Zaslužili ste svu ljubav koju dajete svijetu.

”Kada prijeđete iz ‘zaljubljenosti’ u ‘voljeti nekog’ razumjet ćete – Ljubav ne govori o posjedovanju, ljubav je željeći najbolje za njih, radi se o pomaganju da dostignu svoje najviše veličine, sa vama ili bez vas.Ljubav nije ono što kažete, nego ono što radite.” – Wordions

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.