Prema nauci, ovo su IDEALNE godine da žena RODI DIJETE

Naše tijelo ima prirodni tok u svom razvoju koji nas priprema za određene životne scenarije u određenim periodima života.Jedan od tih scenarija je trudnoća.Naravno, bilo bi najbolje znati kada je vaše tijelo najspremnije za tako težak zadatak.

Neko bi predložio dvadesete, jer se vaše tijelo čini snažno da izdrži kulučenje trudnoće i pruži rastući život unutra.Međutim, ova pretpostavka vuče za sobom neke potencijalne razvojne i psihološke probleme.

U suštini, potrebno nam je više nego što mislimo da bi se razvili.Iako se najuočljiviji razvoj našeg tijela i ličnosti desi prije dvadesetih, odrastamo do tridesetih.Ovo se posebno odnosi na žensko tijelo.

Problem koji bi se mogao pojaviti u dvadesetima je psihološki i sociološki.Prvo, pitanje majčinog finansijskog i obrazovnog statusa je veoma bitno, a ti aspekti će uskoro biti bačeni u pozadinu.

Onda, postoji psihološki problem da li je majka dovoljno zrela da se suoči sa izazovima koje mačinstvo donosi.

Imati djecu u četrdesetima može prevaziđi probleme koji se odnose na dvadesete, ali onda zdravstveni problemi se mogu pojaviti.

Dakle, naučnici su počeli tragati za najboljim odgovorom na pitanje kada je najbolje vrijeme za trudnoću.Dr.John Mirowsky, sociolog na Univerzitetu u Teksasu, proveo je studiju da bi pronašao najbolje godine za trudnoću.

Njegovi rezultati su pokazali da su savršene godine za trudnoću, u suštini, zlatna sredina između onoga što smo naveli gore.I broj je 34.

Ove godine su kako Dr.Mirkowsky tvrdi, u tački kada je ženino tijelo zdravo da se pripremi da nosi zdravo dijete.

U studiji, koja je uključivala 1.800 majki, Dr.Mirkowsky je zaključio kada su dugoročno zdravlje i smrtnost majke uzeti u obzir, najpogodnije doba za prvu trudnoću je u 34. godini.

Drugi stručnjaci bi se složili, dodajući druge važne aspekte koji igraju ulogu u ovom dobu.Cijela slika majčinstva uključuje čvrstu vezu, idealnu količinu energije, primjerenu zrelost koja je potrebna da se podigne dijete, i toliko potrebna finansijska stabilnost.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.