PRIZNALA SAM ZAOVI JELENI DA JE MOJ BRAT VARA: Kad je to čula, uradila mi je NEZAMISLIVU stvar, a onda se desio ŠOK OBRT

Valerija je svoju zaovu posmatrala kao deo porodice, bile su nerazdvojne, zato je odlučila da joj otkrio svoje sumnje oko čudnog ponašanja njenog brata. A onda je usledio neverovatan obrt…

Valerija je obožavala svoju zaovu, iako u našem narodi vlada verovanje da među tim porodičnim odnosima i ne postoji mnogo ljubavi i razumevanja. Međutim, odnos ove dve dame je sve demantovao, te su postale izuzetno bliske, poput sestara. Zato, kada je Valerija posumnjala da njen brat nije veran muškarac, odlučila je da progovori…

Pre nekoliko meseci, primetila sam nešto što mi je unelo sumnju u verodostojnost bratovljeve veze. Često sam sretala mog brata, Marka, kako se sastaje s drugim ženama, a moja snaja, nikada nije bila prisutna. Svaki put kada bih videla te situacije, moje srce bi se steglo od tuge. Nakon nekoliko meseci tajne, odlučila sam da razgovaram sa snajom o onome što sam primećivala.

prevara, varanje
foto: Shutterstock

Rekla sam joj o nekim od susreta koje sam videla i izrazila svoje sumnje. Ali, umesto da bude zahvalna što sam joj podelila svoja opažanja, ona me je oštro kritikovala i optužila da izmišljam stvari. Bila je ljuta i povređena, a iz naše rasprave jasno je bilo da mi ne veruje. Osećaj krivice me je preplavio nakon tog razgovora. Počela sam da sumnjam u svoju odluku da progovorim, pitajući se da li sam pogrešila i da li sam trebala da ćutim. Da li sam možda prebrzo donela zaključak o bratovljevim postupcima bez dovoljno dokaza? Možda sam preterala ili prenaglila s optužbama?

Nisam mogla da izbacim te misli iz glave. Preplavljena nedoumicama, odlučila sam da još jednom razgovaram sa Jelenom. Ovaj put sam pristupila temi sa više empatije i pažljivosti, izražavajući svoju zabrinutost, ali i otvorenost za njeno objašnjenje situacije.

Žena plače, Suze, Plače, Tuga, Depresija
foto: Shutterstock

Ispostavilo se da je moje prethodno saopštenje izazvalo u njoj osećaj srama i besa. Otvorila mi je srce i ispričala da je već duže vreme znala za bratove postupke, ali je odlučila da ćuti i da se nada da će se stvari promeniti, prenosi Najžena.

Ta saznanja su me potresla. Shvatila sam da je moj prvi pristup bio nepromišljen i da sam povredila osobu koju sam želela zaštititi. Nisam pogrešila u nameri da joj pomognem, ali jesam u načinu na koji sam to uradila.

Da li sam pogrešila što sam joj sve ovo rekla”, na kraju se pitala Valerija.