Ričard Branson : Najbolji savjet u životu dala mi je moja hrabra majka

Ričard Branson nije vaš prosječni milijarder.

I unatoč činjenici da je vjerojatno imao dovoljno životnog i poslovnog iskustva za nekoliko života, uvijek se vraća na savjet koji mu je majka nekoć dala :

”Nikad se ne osvrći na kajanje.Idi na sljedeću stvar.”

Počeo je učiti ovu lekciju rano u životu. Kao mladi dječak se borio u školi zbog disleksije i bio je sramežljiv oko ljudi. Kad je imao pet godina, njegova neustrašiva majka odlučila je da je vrijeme da nauči njenog sina tešku životnu lekciju. Na povratku iz kupovine , zaustavila je automobil nedaleko od kuće i dala malom ričardu upute o tome kako da dođe kući .Zatim se odvezla.

Ričard je prvih nekoliko minuta proveo žaleći što je izazvao takvu buku na stražnjem sjedalu automobila, što je vjerojatno bio razlog zbog kog je bio kažnjen. No, ubrzo je shvatio da tugovanje za prošlosti ne pomaže ništa i ne služi njegovoj budućnosti. Stoga je skupio hrabrosti da pita ljude za uputstva i konačno pronađe put kući.

Bio je to hrabar čin roditeljstva, ali se isplatio. Ričard Branson je počeo prolaziti kroz život i gledati na izazove samo kao nove mogućnosti. Bilo je tako jasno sada. Samo prijeđi na sljedeću veliku stvar. Nema smisla gubiti vrijeme gledajući unatrag na svoje pogreške i osjećajući se loše zbog toga. Življenje u prošlosti je kontraproduktivno, stresno i negativno utječe na vaše samopouzdanje. Umjesto toga upotrijebite tu energiju za gorivo novih projekata.

Upotrijebio je ovu lekciju iz djetinjstva kako bi potaknuo svoje poduzetničko putovanje

Kao mladi dječak, sanjao je o poduzetništvu i napravio svoj prvi poslovni potez u osamnaestoj godini osnivanjem časopisa Student kako bi mlade 60-ih godina obavještavao o pitanjima kao što su Vijetnamski rat.

Danas ga poznajemo kao poslovni magnat iza Virgin Grupe, koji upravlja preko 400 tvrtki i ima prihod od preko 20 milijardi dolara (od 2016.).

Branson je nagrađen i za svoje humanitarne inicijative, napravio priloge na raznim televizijskim emisijama, postavio svjetski rekord za najbrži prijelaz na engleskom kanalu, a čak je bio i vitez u Buckinghamskoj palači za svoje “usluge poduzetništvu”.

I također je postao ugled za sebe kao prilično suosjećajni vođa. Čin darivanja pola od svojih 5 milijardi dolara bogatstva u dobrotvorne svrhe pruža nam malu sliku u njegove altruističke stavove o značenju bogatstva, koji u biti upućuju na: “Stvari zaista nisu važne”.

Također se odnosi i na njegov osobni život

Kada je govorio o njegovu neizmjerno velikodušnom činu, opisao je kako su on i njegova žena živjeli na brodu, a jednog dana je potonuo. Shvatili su da nisu ništa izgubili osim njihovih obiteljskih fotoalbuma. Osjećali su isto odvajanje nakon što je njihova kuća izgorjela, uništavajući sve unutra.

Ne mogu svi lako krenuti dalje nakon što izgube sve osobne stvari koje su prikupili tijekom svog života. Ričard Branson slijedi jedan mali savjet koji mu je dao njegova majka dala, a on se odnosi i na njegovu karijeru i na osobni život.

Kako možete koristiti ovo znanje kako biste se poboljšali

Evo nekoliko brzih i jednostavnih savjeta za slijediti u koracima Ričarda Bransona. Kada uhvatite sebe usredotočujući se na izgubljene prilike ili prošle pogreške, ustatnite i duboko udahnite. Prekinite svoje misli promjenom vaših akcija.

Prošećite negdje gdje je mirno, igrajte se sa kućnim ljubimcima, slušajte glazbu i plešite kao da ste pili na koncertu. Zatim sjednite, uzmite svesku i napišite na što ćete se usredotočiti sljedeće. Tada se događa prava magija.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.