Ricinusovo ulje je sjajno za rast gustih obrva, kose i trepavica

Jedan od najistaknutijih i najpopularnijih trendova ljepote u posljednje vrijeme bile su guste obrve i trepavice.

Mnoge žene se oslanjaju na kvalitetnu maskaru i olovku za obrve kako bi postigle ljepši izgled.

Neki traže trenutno rješenje i biraju nadogradnju trepavica, obrva ili tetoviranje obrva.

Ali da li ste znali da možete koristiti ovu prirodnu alternativu za gušće obrve i kosu? Možda ste čuli a možda i niste, zove se ricinusovo ulje.

Kako djeluje ricinusovo ulje ?

Istraživanje iz 2000. je otkrilo da ricinoleinska kiselina ima protuupalno svojstvo koje pomaže u smirivanju iritirane kože.suprotno od drugih ulja koja sadrže male količine jedinjenja, ricinusovo ulje je napravljeno od 90% ricinoleinske kiseline.

Takođe može tretirati česta stanje kože kao što je dermatitis, akne i bakterijske infekcije.Ricinusovo ulje je takođe često korišteno da ubrza zacjeljenje rana i koleoidnih ožiljaka.

Kako se koristi

Kao prvo, budite sigurni da koristite organsko i hladno prešano ulje, koje se može naći u trgovini zdrave hrane, online i specijalnim marketima za ljepotu.

Preko noći nanesite lagano na obrve i trepavice.Ulje djeluje kao ovlaživač i čistač, tako da ne morate prati lice prije nanošenja.

Nakon mjesec dana redovnog korištenja, trebali biste vidjeti poboljšanje u kosi , a nakon tri mjeseca imat ćete duže trepavice i gušće obrve.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.