S.N. Lazarev : Naučite da oprostite i prihvatite Božiju volju

Naučiti da oprostite zapravo znači prihvatiti Božiju volju.Čovjek koji ide protiv Boga nije sposoban življenja.On ili Ona ne znaju kako da budu srećni.Jedna ćelija ne može ići protiv organizma.Zato je bitno razumjeti da sve dolazi od Boga.Ako postoji nešto loše u našim životima, mora biti rezultat naše nesavršenosti.

Uzeo sam malo vremena i posmatrao sve tipove bolesti i nesreća kroz koje ljudi prolaze, i primijetio sam obrazac : nedostatak ljubavi.Bolesti i nesreće ograničavaju naše životinjske nagone i okreću nas protiv Boga.Bolestan čovjek postaje bolji i posvećuje mnogo više vremena duhovnosti.U vrijeme nesreće ljude se pretvaraju u prave vjernike.

U prosjeku, posada na brodu sastoji se od 40% vjernika, 40% ateista i 20% nedefeinisanih.Međutim, kada udari oluja, svi postaju vjernici.Svi se mole i pitaju Boga da ih spasi.Kada je oluja gotova, opet postaju 40% vjernici, 40% ateisti i 20% nedefinisani.

Stoga, kako bismo oprostili moramo osjetiti prisustvo Boga svuda i u svemu i razumjeti da ako smo bolesni, ili se suočavamo sa rpoblemima, to je direktan rezultat naše karme, naše nesavršenosti, i na kraju, nedostatka ljubavi koju duboko osjećamo u duši.

Dakle, naučite oprostiti i prihvatiti Božiju volju.

S.N. Lazarev

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice