Samo zato što je tvoj bivši bio kreten, ne znači da bi trebala misliti o svakome isto

Samo zato što je tvoj zadnja veza završila u komadićima, ne znači da je to ono što će se desiti i nama – i molim te, nemoj me porediti sa nekim drugim jer sam ja svoja osoba.

Kada sam došao u tvoj život, beć sam bio potpun.Kada smo se upoznali, znao sam ko sam i šta želim – i nikad nisam sumnjao u tvoje namjere.

Naši putevi su se ukrstili jer smo se trebali upoznati.Nastavili smo nailaziti jedno na drugo jer smo oboje bili spremni vidjeti gdje bi ova veza mogla voditi.Dakle, kada smo se posvetili da damo ovoj vezi šansu, očekivao sam da ćemo oboje dati sve.

Kada se tvoj bivši partner žalio na tvoje radne navike, čuvao tajne na telefonu ili kasnio bez poziva, to ne znači da ću ja učiniti isto.

Samo zato što je on tražio nešto izvan veze, ne znači da će tvoja budućnost uvijek imati isti kraj.

Kada smo se upoznali i razvili naš odnos, bili smo zeleni i novi; sve je bilo uzbudljivo.Naši razgovori su tekli glatko, a smijeh je bio beskrajan.Nemoj dozvoliti sebi da živiš u prošlosti i greškama koje si mislila da si napravila.Možda se kaješ što nisi raskinula sa bivšim ranije.Možda si razočarana što ne možeš davati savjete svima ostalima, ali se rijetko čini da to slijediš i sama.

Možda dati nekome toliko sebe i dozvoliti da te manipuliše čini te očajnom iznutra – razumijem.Bio sam tamo takođe.

Ali te ”greške” koje si mislila da si napravila, to nisu greške uopšte, to su samo lekcije koje si naučila.Svi ti izbori i odluke pomogle su da se oblikuješ u nekoga na koga možeš biti posnosna.Sve te lekcije su te donijele na cestu koja te je vodila do mene.

Oboje imamo svoju prošlost.Imamo naše kušnje, naše uspone i padove.Imamo isto toliko pobjeda i uspijeha kao što imamo neuspjehe i nesreće.Ti su incidenti ono što nam pomaže da postanemo dinamični ljudi.Ništa od toga nas ne definiše, baš kao što te bivši ne bi trebao identificirati.

Ne dopusti osjećaju krivnje, ljubomore ili nepovjerenja da te posjeduje.Ne dopusti da mala misao usmjeri vašu glavu i uništi vaš um.Kad se tako osjećaš, dođi k meni.Pričaj sa mnom.Nemoj se vratiti an svoje stare načine zatvaranja.

Jer jednom kad počneš dopuštati da ti osjećaji proždiru tvoje misli , promijenit ćeš se.

Umjesto da se smijemo sa koktelima i dijelimo naše snoveo budućnosti postat ćemo udaljeni.Postat ćeš ljubomorna, što će me prisiliti da se odmaknem.U redu je imati greške, ali ih moraš posjedovati.

Kada si bila mala, u školi i nisi razumjela temu, naporno si radila na tome kako bi savladala.Učinila si sve što je potrebno da ne bi pala na kraju godine.Nisi htjela proći kroz isti nivo koji si upravo završila, uglavnom zato što su svi tvoji prijatelji krenuli dalje.

Naš odnos je upravo takav.Ako se boriš s osjećajima sumnje ili ljubomore, dođi k meni za pomoć.Baš kao što učitelj može dati pohvale, mogu ti pomoći u radu s tim osjećajima.Možemo to učiniti zajedno.

Ako se držiš tih osjećaja i zadržavaš ih u svom umu, nikada nežeš savladati lekciju koju moraš znati.Umjesto toga, podleži ćeš osjećaju, i to će se spriječiti da rasteš.I baš kao u školi, past ćeš razred, a svi ostali, uključujući i mene, kreću se naprijed.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.