Sedam znakova koji pokazuju da je u braku ili vezi nestalo ljubavi

Ako ste u braku u kojem niste sretni i zadovoljni, postoji mogućnost da ste i u braku u kojem više nema ljubavi, a da vi toga niste svjesni. Iako nije nimalo lako doći do zaključka jeste li u braku bez ljubavi, postoje neki znakovi koji vam mogu pomoći u rješavanju dileme.

U nastavku donosimo nekoliko znakova da je u braku nestalo ljubavi na koje možete obratiti pozornost:

1. Imate fizičke simptome

Nesretan brak je loš brak, on je poput prehlade koja traje, a zbog koje smo iscrpljeni i ranjivi. Na loš brak u kojem više nema ljubavi možemo imati i fizičke reakcije kao što su glavobolje, mučnine, umor…

2. Stalno se međusobno kritizirate

Svi imamo svoje nervozne faze u kojima volimo kritizirati druge. U braku morate utvrditi proizlazi li vaša frustracija iz nedostatka poštovanja i ljubavi prema partneru ili samo imate loš dan.

3. Prestali ste računati jedno na drugo

Ako vaš partner više nije osoba kojoj odlazite kad trebate utjehu ili podršku, postoji mogućnost da je ljubav iščezla.

4. Sve je puno prezira

Kolutate li očima na sve što druga strana kaže, odgovarate li jedno drugom sarkazmom? Ako da, vaš brak ili veza mogli bi biti u problemu, puni prezira. Naravno, ako ste voljni poraditi na problemu, nada postoji, ali bitno je za početak otkriti što je prezir pokrenulo.

5. Izbjegavate jedno drugo

Zadržavate li se na poslu duže nego je potrebno, odlazite li nakon posla lutati po trgovinama samo da ne biste morali ići kući? Ako je odgovor i ovdje da, radi se o signalima da ste nezadovoljni odnosom s partnerom.

6. Više vam se ne da svađati

Sigurno ste nekad čuli rečenicu da se parovi kojima je stalo svađaju. Jedan od znakova da je ljubav došla kraju je i taj da svađa više nema. Nema više aktivnih sukoba jer postoji mogućnost da ste odustali od vjerovanja da je promjena moguća.

7. Osjećate se bolje kada ste razdvojeni

Još jedan pokazatelj da ljubavi više nema je i činjenica da se sve više udaljavate od partnera i da ste više svoji kada ste daleko jedno od drugoga.

Može li se brak popraviti?

Stručnjaci kažu da može, ali da je za početak bitno raditi na vlastitome mentalnom zdravlju.

Pobrinite se za sebe, tjeskobu, stres ili bijes koji vas muče. Pomoći vam mogu vježba, meditacija, razgovor sa stručnom osobom. Ako vi sami budete funkcionirali najbolje što možete, imat ćete i jasniji pogled na svoju vezu i njezinu budućnost.

Tek tada, kada budete dobri sami sa sobom, moći ćete jasno odlučiti ima li veza budućnost ili ne. Ako shvatite da vaše srce više nije u tome, ako vas partnerov dodir tjera da ustuknete, ako ne vidite rješenje, onda je rješenje možda odlazak.

Ako dođe do takve odluke, nemojte zaboraviti da ne moraju i neće sve veze biti vječne. Kraj veze ili braka nemojte gledati kao vlastiti neuspjeh, nego nešto što se moralo dogoditi.

Uostalom, svaki odnos može donijeti nešto dobro u naše živote, pa čak i onaj koji je trajao samo određeno vrijeme.

Izvor: Zadovoljna