Sigurni znaci da je ljubav na ivici propasti: Ovakvim ponašanjem samo udaljavate partnera od sebe!

Ovakvo ponašanje će uništiti svaku vezu

Ljubav je jedno od najmoćnijih osećanja, ali suludo je verovati da je nepobediva i da opstaje sama od sebe. Na odnosu sa partnerom je neophodno konstantno raditi i nadograđivati ga. Ukoliko ne uložite trud, krah je neminovan.

Ove navike mogu da unište i najveću ljubav:

1. Nepoverenje

Ljubomora je manifestacija opsesije i zavisnosti i nema nikakve veze sa zdravom i zrelom ljubavlju.

Ako stalno proveratvate partnera, gde je bio, šta je radi, stalno pokušavate da ga uhvatite u laži, sigurno je da ćete partnere oterati od sebe.

2. Previše ste ponosni

Ponos i ljubav moraju da prave kompromis. Ako nakon svađe niste u stanju da kažete “izvini”, sasvim je sigurno da ćete oterati partnera od sebe i da će potražiti nekoga ko više obraća pažnju na njegove emocije.

3. Rutina

Ljubav je lepa, ali da bi opstala potrebno je da uložite u odnos sa partnerom. Najveći razarač ljubavi je rutina. Trudite se da svaki dan bue zanimljiv i ispunjen, ne dozvolite da navike dovedu do kraja vaše veze.

4. Konstantno tražite mane partneru

Ako svaki njegov postupak analizirate i tražite mu zamerku kada za to nema realne osnove, pridikujete i tražite razlog za svađu, nemojte se začuditi ako jednog dana stavi tačku na vašu vezu. Niko ne želi da provede život pored osobe kojoj nije dovoljno dobar.

5. Sve odluke donosite sami

Šta definiše ljubavni odnos? Dve osobe! Ako se još uvek ponašate kao da ste slobodni i svaku odluku donosite samostalno, bez prethodnog dogovora sa partnerom, to može da naruši odnos. Ako niste u stanju da se potpuno posvetite vezi, dopustite drugoj osobi da ode.

Izvor: Stil Kurir