Sjetite se da se sve događa s razlogom : Kada se osjećate umorno od života obavezno pročitajte ovo

Svi smo ponekad umorni.Svi znamo kakav je sojećaj kada želimo odustati i samo ostati u krevetu cijeli dan.Znate šta ? Ponekad je dobro ostati u krevetu, ali u nekom trenutku moramo biti realni, pogledati sebe i krenuti dalje.

Svijet može biti okrutno mjesto;svi to znamo.Svi smo osjećali teška finansijska vremena, emocionalne izazove i poteškoće na poslu.Ali ko kaže da mora biti tako?

Zašto ste zaboravili koliko ste moćni? Zašto ste dopustili da vaše vlastite misli i ego uvjere um da niste sposobni stvoriti život koji zaista želite?Svakako, izazovi mogu doći i stvari mogu biti teške i bolne, ali se su situacije samo privremene i pomažu vam da rastete.Prestanite na njih gledati kao lošu stvar !

Došli ste ovdje da rastete, da se razvijate, da budete dio života na zemlji – čak se zabavljate – a ipak ste umotani u igru i sve ozbiljnosti koje dolaze s njom.Zašto ? Došli ste ovdje da se sjetite da ne mora biti na ovaj način i na svoj način pornalazite tu istinu i otkrivate ono što jeste u svojoj čistoj biti : Ljubav i mir, u najotvorenijim i najčistijim oblicima.

Zapamtite :

Uvijek ćete nekome značiti cijeli svijet, vaš osmijeh može nekoga učiniti srećnim.Svake noći neko misli o vama prije nego što zaspi.Ako vam se čini da vas neko mrzi, to je vrlo često samo zato jer žele biti poput vas.U prosjeku, bar 10 ljudi vas voli na svoj način.

Život je prekratak da se svako jutro probudite sa žaljenjem.Zato volite ljude koji vam pružaju iskustva i sjetite se da se sve događa iz razloga.Čak i ako napravite najveću grešku u svom životu, iz nje će izaći nešto dobro.To je način na koji svemir radi.

kada osjetite da je cijeli svijet protiv vas, pokušajte ga gledati iz drugačije perspektive, i shvatit ćete da to nije slučaj.

Uvijek zapamtite : kada vam život nudi još jednu priliku, obratite pažnju na ono što ste naučili posljednji put i promijenite to odmah!Ako se pojavi nova prilika, uzmite je.Ako se cijeli svijet promijeni zbog toga, neka se to dogodi.

Ako se osjećate kao da niste dovoljno dobri, kao da neko drugi ima nešto što vi nemate i ne možete učiniti nešto što želite, pogledajte ovo: Mislite da niste dovoljno dobri?Imate sve što je neophodno, često samo trebate pogledati unutra i shvatiti i pomoći si riješiti se priče koja vam ogovri da niste dovoljno dobri.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.