Smrt je SAMO još jedna transformacija : Samo ćemo raširiti krila i letjeti u drugoj dimenziji

Jeste li ikada primijetili prolaznu ljepotu leptira dok lebdi? Pojavljuju se toliko eterični i krhki , baš kao i vile koje plešu na zraku.Ova lijepa stvorenja čine više od ljepote i oprašivanja cvijeća.Oni mogu služiti kao divni duhovni glasnici – bukvalno i figurativno.

Leptir kao duhovna metafora

Kada razmišljate o leptiru i njegovom ciklusu, ono sadrži mnogo duhovnog značenja.Polazeći od jaja, izlaze u gusjenicu.Zatim ulazi u sljedeću fazu gdje postaje čahura ili pupa.Konačno, veličanstveni leptir izlazi u svoj svojoj krilatoj slavi.

Na mnogo načina, leptir služi kao metafora za duševno putovanje duše.Njegova metamorfoza predstavlja našu vlastitu duhovnu preobrazbu.Počinjemo kao jednostavno biće i naučimo funkcionisati u svijetu, baš poput gusjenice.Putujemo kroz život u našim svakodnevnim aktivnostima, ali tražimo dublji smisao.

Naposlijetku idemo na to unutrašnje putovanje kako bismo stupili u kontakt s našim unutrašnjim ja, baš kao da se umotamo u čahuru.Meditiramo, molimo, čitamo i proučavamo duhovne istine.Okrenemo naše fokusa unutra.U nekom smo trenutku spremni izaći i podijeliti našu istinsku suštinu sa svijetom.Poput leptira, širimo krila i vrijeme prolazi brzo.

Ponekad to ne shvatamo i iznenada, godine su samo skliznule.Leptiri nas podučavaju da uživamo u sadašnjem trenutku i iskoristimo najveći dio našeg postojanja ovde na zemlji.Takođe nas podsjećaju da je smrt još jedna transformacija – samo ćemo raširiti krila i letjeti u drugoj dimenziji.

Kada vidite leptira u svojim snovima ili u stvarnosti, to se može smatrati porukom u životnoj stazi.Zaustavite se na trenutak i pogledajte šta se događa u vašem životu.

Je li vrijeme da napravite neke promjene? Ili možda već prolazite kroz životnu transformaciju.Ako je tako, ta moćna životinja će vam dati snage za kretanje.Ovo stvorenje takođe vas podsjeća da uživate u slobodi i kreativnosti, a ne da proživite život previše ozbiljno.Isto tako, skupine leptira ukazuju na iste potuke, samo hitnije i istaknutije.

Leptiri kao duhovni glasnici

Uz poruke , leptiri prenose i druge duhovne vijesti.Anđeli često komuniciraju s nama kroz leptire.Kada se leptir pojavljuje u vašoj sredini, to bi mogao biti vaš anđeo čuvar ili duhovni vodič koji vam šalje signal.Teško je zanemariti prisutnost leptira, pa ga smatrajte važnim priopštenjem.

Voljeni koji vas je napustio takođe nas može kontaktirati putem leptira.Mnogi ljudi govore kako vide leptira ubrzo nakon smrti voljene osobe.Neki vide leptira kao simbol uskrsnuća, dok drugi smatraju da je to duša pokojnika.

Leptiri su duše mrtvih koje čekaju da prođu kroz čistilište.Bilo kako bilo, leptiri služe kao važni duhovni glasnici.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.