/Srceparajuća priča čovjeka koji je umro od raka 10 mjeseci nakon svog vjenčanja

Srceparajuća priča čovjeka koji je umro od raka 10 mjeseci nakon svog vjenčanja

Priča o čovjeku koji je bolovao od raka, umro je 10 mjeseci nakon što je oženio svoju dugogodišnju djevojku koja je bila uz njega tokom njegove bitke.

Bio je menadžer Microsofta i oženjen sa ženom svog života.Neki bi možda pomislili da je imao sve što je potrebno u životu; ali to uvijek nije tako.Smiješno je kako život odluči da se okrene naopačke samo u jednoj sekundi.

Mr.Koh Ming Hao iz Singapura je umro samo dan nakon svog 34. rođendana.

Dijagnostikovali su mu rak želuca u Junu 2013. godine.Nakon toga, živio je još četiri godine uprkos tome što su mu ljekari rekli da mu je ostalo još godinu dana.

Tokom četvorogodišnje bitke sa rakom, bio je podvrgnut više od 60 hemoterapija i uradio mnogo operacija.

Međutim, ono što je impresivno je njegova reakcija na njegov život koji polako nestaje.Nije postao frustriran ili ogorčen.Nije se žalio drugima kako njegov život nije fer prema njemu, i ostajao u sobi da bi se samo sažaljevao nad sudbinom.Ne, on nije radio ništa od toga.

Umjesto toga, on je ustao i suočio se kao heroj sa svojom bolešću dok bi mnogi samo odustali kada bi bili na njegovom mjestu.

Nastavio je da ide na posao i radio je sve što je volio prije nego je imao rak.Odlučio je da više putuje i izvuče najbolje iz svakog dana.

Njegova supruga, Daphine Chong – ljubav i svjetlost njegovog života bila je tu da ga podržava

Daphine Chong, njegova dugogodišnja ljubav, kada se zaklela da će ”voljeti ga, i biti uz njega u zdravlju i bolesti” shvatila je to veoma ozbiljno.

Ova posvećena žena bi trebala biti primjer svakome , kada iskreno volite nekoga da ih ostavite kada dođu teška vremena nije opcija.

Živjela je svoje vjenčane zavjete čak i prije nego što ih je izrekla u Avgustu 2016.

Oboje su imali 15 godina kada su započeli svoju vezu.Nikada im nije ni na pamet palo da bi njihov život odjednom mogao biti ispunjen ogromnim bolom kada su otkrili ovu neizlječivu bolest.

Međutim, ona ga nikada nije napustila.Bila je uz njega, voljela ga i podržavala kao i što je radila uvijek.

”Željela sam da budem tu za njega svaki dan , ostatak njegovog života”, rekla je Daphine.

Odlučili su da uživaju u svakom trenutku maksimalno i provode najviše vremena zajendo.Kada je on umro, njegova supruga je na Fejsbuku objavila srceparajući status koji kaže : ” Dok se ne sretnemo ponovo, ljubavi.”

Uzmimo svi trenutak da podržimo ovog hrabrog čovjeka i njegovu nevjerovatnu ženu koja je ohrabrila mnoge oboljele od raka da nikada ne odustaju od života .

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.