Stručnjak za veze: Prijatelji pa ljubavnici – Takve veze češće opstaju od drugih

Jedan od benefita je i taj da znate kako će se on ili ona ponašati u različitim okolnostima, uključujući i teške.

Velika je prednost upustiti se u ljubavni odnos s prijateljem – već se znate dovoljno, upoznali ste obitelj, poznajte njegov posao i prijatelje, a sve to vam omogućuje upoznavanje na dubljoj razini. Ponekad se prijateljstva pretvaraju u romantične veze, a to može završiti jako dobro. To tvrdi stručnjakinja za veze i kolumnistica April Masini koja je proučavala taj fenomen.

Kao prijatelji, međusobno ćete se upoznati na drugačiji način, što vam može oboje pomoći u stvaranju jedinstvene perspektive. – Kad ste prijatelji i odlučite se da se počnete viđati na drugačiji način, imali ste priliku da se poznajete na potpuno drugačiji način nego što biste imali kad biste se upoznali na internetu ili na zabavi – rekla je Masini.

Dodaje kako će to dati drugačiju perspektivu o partneru – već ćete biti upoznati s njihovim životom. Često znate kakav je njihov svakodnevni život, posao, obitelj i interesi. – Ne morate ulagati mnogo u vezu s nekim koga ste upoznali prije, ali pitajte se jesu li oni stvarno oni koji kažu da jesu – rekla je.

Osim toga, izbjegavate neugodnosti kao upoznavanje partnera s vašim bližnjima. – Ne morate ih upoznati s prijateljima i obitelji, što je često stresno. To je zato što je vaš prijatelj netko koga vaši ostali prijatelji znaju, a vi znate njegove – rekao je Masini.

Ako jedan od vas ili oboje imate djecu, vjerojatno ste ih već upoznali. To može situaciju učiniti puno manje napetom i stresnom za sve. – Upoznavanje djece jedna je od najvećih zapreka, a ovako će to biti manje dramatično za njih – dodala je.

Jedan od benefita je i taj da znate kako će se on ili ona ponašati u različitim okolnostima, uključujući i teške. – Kad se počnete viđati s nekim, možda ćete se zapitati što će pomisliti o vama. Ovako znate – kaže Masini. Upoznavanje nekoga može biti i zabavan proces, ali ako ste već prijatelji, možete ubrzati postupak.

Preskočite neka od tipičnih pitanja i započnite učiti jedan o drugom na dubljoj razini. – Ne morate provesti tri, šest ili 12 mjeseci upoznavajući ih – objašnjava kolumnistica. Dodaje i kako ste već imali vremena za izgradnju povjerenja, što je veliki temelj za svaku zdravu vezu. Zbog toga, takve veze i dulje opstaju, tvrdi April.

Izvor: Infpult