Studije otkrivaju : Kanabis može ZAUSTAVITI STARENJE vašeg MOZGA

Istraživači na Univerzitetu u Bonu otkrili su da regularna doza THC-a koji može biti raspolagan u marihuani može zaštiti mozak od starenja i ”usporiti” starenje.

U suštini, prema nedavnim istraživanjima svakodnevn dota marihuane može biti blagotvorna za vaš mozak.I zato što je THC primarni sastojak kanabisa, uzimanje regularne doze može zaštiti vaš mozak od starenja.

Studija je bila bazirana na testovima koji su izvođeni na mladim i starim miševima.Otkrili su da dok su mlađi miševi imali poteškoće u izvođenju kada su bili pod dejstvom THC-a; performans starijih miševa je zapravo bio viši pod THC-om.

Studija je trajala tri mjeseca, i uključivala je miševe koji su bili stari 2 mjeseca, godinu dana , i 18 mjeseci, da bi se testirale njihove hemijske reakcije pod uticajem THC-a.Bili su testirani na njihovoj sposobnosti da sprovode vodeni lavirint u drugačije konfiguracije, i njihovoj sposobnosti da prepoznaju poznate objekte.

Rezultat studija je dokazala ono što je bilo istinito za ljude prije – mlađi miševi su izvodili bolje kada nsu bili pod uticajem THC-a, i njihov performans se brzo smanjio  pod uticajem.

Za starije iševe, međutim, rezultati su suprotni.Stariji miševi koji su se patili prije THC-a, jer se aktivnost mozga smanjila tokom godina.Kada su bili pod uticajem THC-a, sa druge strane, njihov nivo performansa se povećao i čak prevazišao performans mlađih.

Dakle, dok je nemarno korištenje marihuan nepreporučljivo u bilo kojem slučaju, umjerene doze mogu dovesti do sveukupnog poboljšanja mozga.

Međutim, prije nego što uzmete THC, preporučujemo da porazgovarate sa vašim ljekarom i vidite da li vam konzumiranje bilo pogodno.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.