Svaka naša misao kreira našu BUDUĆNOST: 10 Životnih lekcija koje možemo NAUČITI od L.Hay

1.”Ljubav je čudesni lijek.Voljeći sebe radi čuda u našim životima.”

Ovo je ljepilo koje drži sve zajedno, duboko iskustvo samoljublja.Kada  volite i prihvatate sebe kakvi ste zaista, doživljavate stvari koje su naizgled nemoguće.Ovo učenje nam takođe govori da moramo pustiti ljubav unutra i biti spremni za nju kada dođe.

2.”Ja sam spremna pustiti potrebu da budem nedostojna.Dostojna sam najboljeg u životu, a sada s ljubavlju prihvatam to.”

Ah da, samopouzdanje.Umjesto da se sami borite i kritikujete sebe, pronađite male dijelove bića i osjećajte se sretni zbog njih, onda ćete uvidjeti da se vaš život počinje mijenjati na bolje.

3.”Svaka misao koju pomislimo kreira našu budućnost.”

Pozitivno naspram negativnog mišljenja.Obratite pažnju na svoje misli jer one oblikuju vašu buudćnost, tako da se svaka misao broji.Mnogo je lakše stvoriti život koji želite kada su vaše misli sretne, energične i snažne.

4.”Voljna sam otvoriti se obilju i blagostanju koje je dostupno svugdje.”

Ako ste u okeanu, dobit ćete samo kašiku ili šoljicu vode ako sa sobom ponesete kašiku ili šoljicu.Znači idete li u veliki okean poznat kao život sa samo naprstkom? Možda ste donijeli kantu sa sobom? Ili imate stalnu vezu za okeanom? Odgovorite iskreno.

5.”Primijetila sam da Svemir voli zahvalnost.Što ste više zahvalni, to više dobrog dobijate.”

Dišete li? Dobro, sada se zahvalite za svaki uzdah koji udišete.Imate li oko vas ljude koji va svole? Dobro, sada se zahvalite što imate te ljude.POčnite s malim stvarima, a zatim ćete se zahvaliti i na većim stvarima.

6.”Budite voljni napraviti prvi korak, bez obzira koliko je malen.Usredotočite se na činjenicu da ste spremni naučiti.Apsolutna čuda će se dogoditi.”

Najbolji način za kretanje naprijed je da započnete i neočekivane stvari počinju da se događaju nakon što krenete.Uvijek trebamo otvoren um kada želimo naučiti, čak i više kada prvi put započinjemo na putu.

7.”Daleko smo više od našeg tijela i ličnosti.Unutrašnji duh je uvijek lijep i dopadljiv, bez obzira na to kako se naše vanjske pojave mijenjaju.”

Vaša je suština daleko moćnija nego što to shvatate.Vi ste unutrašnje svjetlo, vi ste Svemir.Zagrlite ga kao što bi zagrlili vašu majku na Majčin dan!Zaboravite kako mediji prikazuju savršenstvo u obliku ljepote, savršeni ste izvana i iznutra i niko vam to ne može oduzeti, ako to ne dopustite.

8.”Učinite radost i sreću centrom vašeg svijeta.”

Kako možete živjeti ako briga i tuga budu na jelovniku cijeli dan bez ikakvog daška sreće?Sjetite se stvari koje su vas radovale kada ste bili dijete.Uključite ih u svoj život sada.Dopustite da izražavate radost življenja.Radujte se, a Svemir se raduje s vama.

9.”Kada oprostimo i pustimo, ne samo da se ogromna težina spusti sa naših ramena, nego se otvaraju vrata našem samoljublju.”

Kada pustite ljutnju prema nekome ili nečemu, imate osjećaj slobode.To dovodi do sreće u vašem biću i stavlja vas na put do sreće u životu.

10.”Snaga je uvijek u sadašnjem trenutku.”

Nikad ne podcjenjujte moć sadašnjeg trenutka!Prošlost je nestala i prošla.Budućnost je nepoznata.Sada je dar!Kontinuirano življenje u prošlosti ili budućnosti nije korisno, tako da možete uživati u trenutku i koristiti za vašu veću svrhu.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.