Svaki roditelj bi trebao naučiti svoju djecu ovih 8 manira

Današnja djeca.Jeste li primijetili da sve više djece ne izgovara ”molim”, ”hvala”, i ”oprostite”?Svi znamo da nije lako biti roditelj.No, moglo bi se reći da je jedna od najvažnijih stvari koju roditelji mogu naučiti djecu jeste da se ponašaju.

1.Da ne komentarišu tuđi izgled

Djeca imaju naviku da kažu šta god im padne na pamet.Iako njihov iskren razgovor može biti ponekad smiješan ili sladak, takođe može biti i štetan.Važno je naučiti dijete da prihvati druge i da nikada ne komentarišu nečiji fizički izgled.

2.Da kažu ”hvala”

Ovo je velika stvar, koja se nažalost danas gubi među mladima.Naučite svoje dijete da bude zahvalno.

3.Da počiste iza sebe

Ako naučite ovu lekciju svoje dijete kada budu mladi, bit će vam drago što ste to učinili.Djeca koja ne čiste iza sebe postaju neuredni, neorganizovani kada odrastu.

4.Da poštuju starješine

Učite svoju djecu da budu ljubazni, suosjećajni i sretni oko svojih baka i djedova i drugih odraslih.Ova lekcija će im pomoći strahovito tokom svog života.

5.Da poštuju privatnost drugih ljudi

Učite svoju djecu da daju mjesta drugoj djeci na autobuskim sjedištima ili klupama u parku.Naučite ih da kucaju na vrata prije nego ih otvore i da poštuju druge ljude.

6.Djela ljubaznosti

Držanje otvorenih vrata strancu je jedan mali čin dobrote koju možete naučiti svoje dijete.Naučite ih koliko je važno pokazati dobrotu i suosjećanje prema drugima, bez obzira na njihovu dob.

7.Da pitaju druge kako se osjećaju

Pobrinite se da razumiju da nije pristojno samo razgovarati o sebi.

8.Da se obraćaju ljudima po imenu

Obraćajući se ljudima po njihovim imenom, pokazuje da ih poštujete kao pojedinca.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.