Sve je blagoslov kada naučimo gledati svijet kroz zahvalnost

Koja je vaša ”priroda”? Jeste li ”prirodno” optimistični – imate li sretan gen ? Ili mislite li da ste skeptični? Pesimistični ?Vidite li uvijek loše moguće posljedice svega ? Plašite li se većinu vremena ? Prepoznajete li strah ?

Mnogi ljudi koji su imali teške izazove u životu naučili su da budu pesimistični.No, bebe se ne rode pesimistične ! Bebe ne izlaze i kažu : ”Život je strašan!”

Svi smo rođeni s kapacitetom za radost..naš posao, kao odrasli, jest pronaći radost koja je već prisutna i njegovati je.Pokušajte pronaći i njegovati svoju radost svaki dan.Jednom kada počnete, postaje puno lakše.Ako je borba da pronađete svoju radost, molite i pitajte za Božansku pomoć.

Možete preusmjeriti svoj mozak

Najbolji način da se uhvatite u koštac s pronalaženjem nekih dobrih stvari o ljudima i situacijama je da se najprije uhvatite kada ste negativni.Postanite svjesni koliko lako i koliko padate u tu zamku i počnite raditi na prepoznavanju tih negativnih misli prije nego što završite. Zamijenite ih dobrim mislima pronalaženja!

Pronađite što više dobrih stvari koliko možete o svom životu.

Pronađite nešto dobro o svojem domu, automobilu, okruženju ili svom financijskom položaju.Pronađite nešto dobro za svaku osobu u vašoj neposrednoj porodici i svakom kolegi na poslu.

Razmislite o mogućnostima ako se od sada usredotočite samo na dobro. Tvoj život se može transformisati!

Evo vašeg izazova: sa svakom pojedinom stvari koja se danas događa, pronađite nešto – bez obzira koliko je malo – što je dobro u vezi s tim. Pronađite nešto dobro za svaku osobu koju upoznate. Sjetite se, možemo naučiti optimizam.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.