Sve oko nas je energija i kontrolišemo je snagom naših misli

Bez sumnje, nobelovci u fizici su dokazali da je fizički svijet jedan veliki okean energije koji se materijalizuje i dematerijalizuje u djeliću sekunde, iznova i iznova.Ništa nije čvrsto.Ovo je svijet kvantne fizike.

Dokazali su da su misli odgovorne za održavanje ovog promjenjivog energetskog polja zajedno u oblik predmeta koje poznajemo.

Zašto onda vidimo neku osobu, umjesto da treperi jato energije?

Razmislite o filmu.Film je zbirka od oko 24 okvira u sekundi.Svaki okvir je odvojen od drugog malim prostrom.U usporedbi s brzinom kojom se ovi okviri mijenjaju, naše se oči varaju i vide ih kao trajni film.

Razmislite o televiziji.Katodna cijev je jednostavna cijev s hrpom elektrona koji udaraju zaslon na određeni način, čineći iluziju oblika i kretanja.

U svakom slučaju, to je način na koji su svi predmeti napravljeni.

Imamo pet tjelesnih čula.Svako od tih sojetila ima specifičan raspon.Drugim riječima, naša osjetila percipiraju energiju s određene fiksne tačke gledišta i tako stvaraju slike i oblikuju našu percepciju.

Ali to nije tačno ni cjelovito.To je samo tumačenje.

Sva naša tumačenja temelje se isključivo na našoj unutrašnjoj karti stvarnosti, ali ne i istinske istine.Naša ”karta” rezultat je kolektivnog iskustva našeg ličnog života.

Naše misli su povezane s ovom nevidljivom energijom i one određuju koji će oblik biti.Mogu bukvalno rpomijeniti svemirsku ”česticu nakon čestice”, stvarajući naš 3D život.

Pogledajte oko sebe.

Sve što vidite u našem fizičkom svijetu započelo je kao ideja koja je sve više rasla sve dok se materijalizovala u fizički objekt kroz niz koraka.

Bukvalno se pretvorite u svoje najčešće misli.Vaš je život postao ono što ste zamišljali i vjerovali.

Svijet je bukvalno vaše ogledalo, omogućuje vam da doživite sve što vjerujete da je istina u ovoj 3D ravnini..dok ga ne primijetite.

Kvantna fizika nam govori da svijet nije stalan kao što se čini.Umjesto toga, to je mjesto stalnog gibanja koje naše individualne i kolektivne misli nastavljaju graditi, rušiti i obnavljati.

Ono što vjerujemo da je istin zapravo je iluzija, gotovo magija.

Srećom, počeli smo otkrivati iluziju, i što je najvažnije, učimo kako je promijeniti.

Mi smo samo energija svjetla u svojoj najljepšoj i inteligentnijoj konfiguraciji.Energija koja se stalno mijenja pod površinom i sve to pod kontrolom našeg moćnog uma.

Vi ste jedno veliko i moćno ljudsko biće.

Ako biste mogli vidjeti pod snažnim elektronskim mikroskopom i napraviti druge eksperimente na njemu, vidjet ćete da ste sastavljeni od klastera koji zauvijek mijenjaju energiju u obliku elektrona, neutrona, fotona i drugih atoma atomske čestice.

Tako je i sve drugo oko vas. Kvantna fizika nam govori da je čin promatranja objekta onaj koji uzrokuje da objekt bude tamo.

Objekt ne postoji ako nema promatrača! Dakle, kao što možete vidjeti, tokom promatranja, vaša pažnja usmjerena je na nešto, a vaša namjera doslovno stvara tu stvar.

To je znanstveno dokazano.

Vaš svijet sastoji se od duše, uma i tijela.

Svako od ta tri ima jedinstvenu funkciju. Ono što možete vidjeti vlastitim očima i iskusiti s vlastitim tijelom je fizički svijet, koji mi nazivamo TIJELO. Tijelo je učinak stvoren uzrok.

Taj se uzrok naziva MISLI.

Tijelo ne može proizvesti. Može samo doživjeti i biti iskušeno … to je jedinstvena sposobnost. S druge strane, misao ne može doživjeti … može napraviti, stvoriti i interpretirati. Potrebno je imati svijet relativnosti (fizički svijet, Tijelo).

Duša je sve, ona koja daje život misli i tijela.

Tijelo nema moć stvaranja, iako daje iluziju da to čini. Ta je iluzija razlog tolikih frustracija. Tijelo je čisti učinak i nema moć uzrokovati ili stvarati.

Ključ je upotrijebiti ove informacije da biste vidjeli Svemir na drugačiji način nego sada vidimo kako bismo mogli manifestovati što želimo.

 

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice