Tajna srećnog braka bi mogla biti u emocionalno inteliogentnom muškarcu!

Srećan brak se sastoji od toliko malih stvari.Međutim, ne može svako reći da je njihov brak najkonstuktivnije mjesto za rast.Istina je da su brakovi uslovljeni mnogim društvenim normama, koje su nametnule partnerima da se ponašaju na ovaj ili onaj način.

Jedna od stvari koju naučimo od ranog djetinjstva je uloga uticaja.Obično, dječacima su govorili da je uticaj nešto što bi oni trebali podnijeti i oni koji padnu i budu izigrani, obično ostaju iza.

Ovo ipak nije realnost, i percepcija da bi neko trebao biti u zapovjedništvu oštećuje većinu veza.Jednom kada jedan od partnera preuzme volan i prestane slušati šta mu drugi govori, soba za kompromis i uzajamnorazumijevanje se sruši na brak.

Najčešći problem u brakovima je kada se jedan od partnera ne slaže sa onim što drugi namjerava da uradi, ili što je već uradio.U takvim argumentima, muž koji odbija ženin trud da utiče na njega će se obično držati 4 najčešća znaka : kritika, odbrambeni stav, prezir i akmeni zid.

Istina je da je potrebno dvoje za brak, baš kao i ljubav, odgovornost, obaveze i ostali elementi koji čine brak, uticaj bi trebao biti zajednički.Na kraju, oba partnera brinu o vezi, i ova briga bi se trebala uzeti u obzir kada slušamo drugog partnera.

Glavni problem sa muškarcima koji ne žele da budu pod uticajem je da njihova niža emocionalna inteligencija ne može napraviti razliku između ” biti u moći” i biti jednak u vezi.

Kada uzmemo za primjer emocionalno inteligentne muškarce, razlika je u tome što oni brinu i zainteresovani su u ženine emocije i interese.Ovo je zbog toga jer ti muškarci poštuju i cijene svoje žene.

Emocionalno inteligentan muž će slušati kada mu se suprotstavi i pokušat će razumjeti njena osjećanja i pronaći zajedničku osnovu.Ovo ga takođe čini sjajnim ocem, koji će ohrabriti svoju djecu da poštuju i cijene svoje emocije i sebe.

Prihvatanje uticaja ne znači slijepo slijediti ženine upute i otkazujući sve jer ona preferira tako.To znači razumijevanje partnerove tačke gledišta i pornalaženje načina da napravite kompromis.

Na kraju, svaki par želi uzajamno razumijevanje i raditi na stvarima zajedno.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.