Tajne koje bih VOLJELA da sam ZNALA PRIJE nego što sam POSTALA MAJKA

Pročitala sam mnogo knjiga o tome šta mogu očekivati prije nego što dobijem djecu i nisam se uvijek sjećala mnogih mudrosti kada sam ih trebala.Naravno, na kraju je uvijek sve kristalno jasno, ali tako najčešće najbolje učimo.

Djeca se brinu više o nama nego mi onjima

Neka značajna istraživanja pokazala su da, kada roditelji nisu svjesni kako govore o svom poslu, djeca se brinu da nas posao ”povređuje”.Otkrila sam da kada sam svojoj djeci rekla da volim ono što radim, i dijelila neke zabavne stvari koje su se dogodile na poslu, oni su se opustili i bili su ponosni što sam ja sretna na poslu.

Djeca znaju sve što mi pokušavamo održati tajnim

Nikada nisam znala kako su to učinili, ali moja djeca su me iznenađivala kako su znali sve.Nemojte kriti informacije od njih kako biste ih zaštitili.Budite iskreni s njima, moraju znati i mogu to podnijeti.

Bitan je kvalitet vremena koje provodite sa djecom, a ne količina

Moja djeca su uživala svaki trenutak proveden sa mojim mužem i samnom jer nismo bili rastreseni.Iako su imali dadilju, nisu patili jer nismo bili s njima jer su dobili najbolje vrijeme kada smo zajedno.

Naučite biti dobar roditelj u letu

Djeca nas uče ono što najviše trebamo znati, a svaka pogreška je prilika da naučimo nešto o sebi.Ponekad postoje teške lekcije , ali na kraju ćemo uspjeti i djeca i mi ćemo imati koristi.

Dovoljno je samo da držimo našu djecu, sjedimo tiho i slušamo

Ne morate uvijek davati savjete i brinuti za sve.Mi želimo! No djeca često žele biti podržana bez riječi.Kako starimo, to se nikada ne mijenja i postaje nužnije.

Partnerstvo sa suprugom je presudno!

Djeca trebaju granice, strukture i usklađivanje sa svojim roidteljima – dobijanje drugačijih odgovora od roditelja je zbunjujuće.Budite na istoj stranici jedno s drugim, čak i ako se ne slažete.Dogovorite se privatno, a zatim razgovarajte sa djecom.

Uvijek izaberite ono što osjećate da je sipravno za porodicu

Kada sam bila direktorica sa dvoje male djece koja nisu imala ni 5 godina, bila sam zamoljena da učinim stvari koje sam smatrala problemom za mene i moju porodicu.Čak i sa kratkoročnim troškovima sam donijela odluku koju sam osjećala najbolje.Isplatilo se u postavljanju primjera za druge žene u muškarce i pomoglo mi je da nađem pravu akrijeru , iako je  u to vrijeme nisam mogla vijdeti.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.