Trik od JEDNE sekunde koji će vam pomoći da ne odustanete od vježbanja

Vježbanje ponekad može biti izazov do trenutka kada odustanemo.U suštini, mnogi ljudi ne uspiju da nastave sa vježbanjem zbog mentalnog napora koje počnu osjećati.Jednostavno, neke se stvari čine nemogućim, i izgubimo hrabrost onog momenta kada pomislimo na njih.

Ovo nije slučaj sa profesionalnom penjačicom po stijenama Sasha DiGiulian, koja se bavi penjanjem od svoje šeste godine i postala je prva žena na svijetu da se penje 5.14.d. Na njihovom jeziku, ovo je bolan stepen i nema mnogo penjača koji se mogu pohvaliti tim.

Dakle, kako je DiGiulian uspjela u postizanju tako ekstremniih rezultata? Ima li nešto što možemo naučiti od njenog stalnog i hrabrog vježbanja ? Ona je otkrila svoje izazove na profesionalnom nivou i lekcije koje svaki atleta može naučiti iz njenog iskustva.

Slično kao imati neku vrstu mantre koja vam pomaže da prođete kroz vježbanje, njeni rituali su uključivali nešto za šta je potrebna samo jedna sekunda i može pomoći u mnogim izazovima, bez obzira na njihovu prirodu.

”Posljednja stvar koju uradim prije nego što napustim tlo – bilo da je to 100 ili 1000m – ja se nasmijem ,” rekla je Sasha.”To me dovede u zonu da dobro izvodim performans.Čak iako smijeh nije za vas, pronađite šta jeste i načinite to navikom.”

Ovaj jednostavni trik ide iza ono ”pretvaraj se dok ne uspiješ”.Dokazano je da smijanje zaista poboljšava raspoloženje, pobjeđuje stres, i mijenja našu tendenciju da se držimo negativnih misli.Jednostavno rečeno, to je među najmoćnijim alatima koje posjedujemo.

Dakle, sljedeći put kada želite da osutanete jer vam se nešto čini preteško, nasmiješite se i dajte si priliku.Čak i ako vam nije do smijanaj, prisilite se na smijeh i vidite kako ćete se osjećati bolje nego kada se niste smijali.

Sva hrabrost koju trebate je spakovana u jednom jedinom osmjehu.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.