Trudna Majka I Njeno Dvoje Sinova Našeno Mrtvo U Kamperu: Ubio Ih “Tihi Ubica”

Vlasti još nisu potvrdile uzrok njihove smrti, ali su prijatelji porodice rekli da su umrli zbog trovanja ugljen-monoksidom. Žena je u postu identifikovana kao Feliša Riči, dok je porodica rekla medijima da su njeni sinovi Tajsin i Bentli.

Kancelarija šerifa okruga Mekferson, koja vodi istragu, još nije zvanično identifikovala žrtve. Feliša je bila trudna u vreme smrti, kako se navodi na stranici “GoFundMe”, gde je od utorka ujutro prikupljeno više od 41.000 dolara pomoći.

“Tražimo vašu pomoć zbog troškova organizovanja tri sahrane”, navodi se u postu.

Tela tri žrtve otkrivena su, kako piše “Ju-es-ej tudej” u subotu u kamperu kod trkačke staze u Inmanu, oko 80 kilometara severno od Vičite. Iz kancelarije okružnog šerifa rekli su da istražuju njihovu smrt uz pomoć policije Inmana, ali nije pruženo više detalja ni o žrtvama ni o tome kako su umrle.

Zbog tragičnog događaja je “Inman motokros”, organizacija koja je organizovala trke u Kanzasu, odložila takmičenje za jedan dan.

Felišin suprug Džejson je u emotivnom postu na “Fejsbuku” rekao da je ophrvan tugom zbog gubitka svoje porodice i da je to najveća bol koju je ikad osetio i da je srećan što mu je ostao njihov trogodišnji sinčić.

“Moja predivna porodica, ne znam kako ću dalje, ovo je najveći bol koji sam ikad osetio. Toliko sam izgubljen i zbunjen, teško mi je. Hvala bogu na mom malom dečaku, ne bih mogao bez njega. Ne tražim saosećanje već samo da izrazim kako se osećam sada. Ne znam šta da radim, volim vas sve”, rekao je on.

S obzirom da nema ni miris ni boju, ugljen-monoksid se još naziva i “tihim ubicom”. Kako navodi “Ju-es-ej tudej”, više od 400.000 Amerikanaca umre svake godine od nenamernog trovanja ugljen-monoksidom koje nije povezano sa požarom, dok 100.000 njih dođe u bolnicu radi tretmana.

Smrtonosni gas nalazi se u isparenjima proizvedenim sagorevanjem goriva u vozilima, kao i gasnim šporetima, fenjerima i pećima, kažu iz američkih Centara za kontrolu i prevenciju bolseti. U vozilima je trovanje ovim gasom često uzrokovano curenjem u izduvnom sistemu.

Isparenja mogu brzo da se nagomilaju do fatalnih nivoa u zatvorenom prostoru, trujući ljude i životinje koji ih udahnu. Simptomi često nalikuju gripu – glavobolja, vrtoglavica, slabost, uznemirenost u stomaku, bol u grudima i konfuzija.