UDOVOLJAVANJE ljudima je SIGURAN put do NESREĆE: Kada usrećujete sve osim samog SEBE

Udovoljavanjem ljudima, pokušala sam usrećiti druge i izbjegavati njihovo nezadovoljstvo po cijenu svoje sreće.S ovim mentalitetom, stvorila sam svijet u kojem sam svoju dobrobit stavila u ruke drugih da bi je raskomadali kao komad papira.

Kada se trebala organizovati školska zabava, ja sam bila tu.Kada je trebao neko da pričuva dijete , ja sam bila tu.Oni kažu.Ja to uradim.Dok sam uvijek bila dostupna drugima, odbijala sam da brinem i pomažem sebi.

Kao neizgovorena polica osiguranja, pomislila sam da što više dajem drugima, zasigurno, to će mi više dati natrag.Stvarno?Ne baš!Privukla sam ljude u život koji su bili više nego srećni da uzimaju, i uzimaju i nastavljaju uzimati, a ja sam završila iscrpljena, ogorčena i prazna.

Ovo je savršen primjer života koji odražava dio mene koji sam odbila priznati.Nisam voljela ni poštovala sebe i dopustila sam ljudima da me tretiraju isto.

Druga strana udovoljavanja ljudima je gnjev i neprijateljstvo.Čak i ako su ljudi milosrdno reagovali na moje napore, nisam mogla dopustiti da iskreno primim njihovu ljubaznost, umjesto toga imam zalihu mržnje.Jer nisam voljela sebe, bila sam nijema za većinu razumijevanja koje je došlo na moj put.

Biti mudro sebičan i biti bezobrazno sebičan

Biti mudro sebičan znači uzeti širi pogled i prepoznati da naš vlastiti dugoročni individualni interes leži u dobrobiti svih.Biti sebičan znači biti suosjećaja.

Ne udovoljavam više ljudima, i mogla bih se kladiti da bi neki rekli da sam otišla previše u drugom smjeru i da mi je previše ugodno reći ”NE.”.

Prvo i najvažnije, moram ispuniti svoje potrebe jer sam shvatila da, prije nego što nekome ponudim, moram dati sebi.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.

3 Comments