Umjetnost nepokolebljivosti – Svi bi TREBALI raditi OVIH 7 stvari, ali samo neki su DOVOLJNO jaki!

Čini se da danas iammo tendenciju da se opterećujemo više nego što bismo trebali.Iznervirani smo beznačajnim stvarima.Dopuštamo drugim stvarima koje nisu u našoj moći da nas kontrolišu.Previše brinemo o tome šta drugi misle.

Ovo zahtijeva promjene!ODMAH!

Prestanite se enrvirati oko stvari koje ne možete promijeniti.

1.Fokusirajte se na vlastiti život

Ne dozvolite si da se upuštate u nečiju drugu dramu života.Naučite kako da se suočavate sa vlastitim stvarima umjesto toga, i nemojte se uplitati u besmislene drame.

2.Ne dozvolite da drugi vladaju vama

Ne dozvolite da vas drugi sputavaju.Oni će pokušati da vas sruše – ali nemojte im dozvoliti.Samo nesigurni ljudi koji vas smatraju superiornim i zastrašujućim će pokušati da vas sruše.

3.Prihvatite da su neke stvari jednostavno potpune besmislice

Što prije shvatite, to bolje.Morate naučiti razlikovati bitne stvari od nebitnih da biste se oslobodili.Istina je, neke stvari su toliko beznačajne da ih morate prihvatiti i krenuti dalje.

4.Ako ne želite nešto uraditi – nemojte to uraditi

Jednostavno.Ne morate raditi ništa što ne želite – osim malog broja stvari koje trebate da biste preživjeli.Imate pravo da se uklonite iz bilo koje druge stvari koja vas čini očajnim i nesretnim.

5.Ako ne možete promijeniti nešto – krenite dalje

Nema poente da se premišljate oko stvari koje ne možete kontrolisati.Trebate se suočiti s njima, prihvatiti kakve jesu i onda nastaviti sa vašim životom.

6.Znajte svoju vrijednost

Vi ste predivno ljudsko biće i zaslužujete nevjerovatne stvari u ovom životu.Nemojte se zadovoljiti sa manje.Ne dozvolite da vas bilo ko obeshrabri i kaže vam drugačije.

7.Budite ko želite da budete

Vi, i samo vi, možete definisati sebe.Ne dozvolite da bilo ko drugi ima tu moć nad vama.Nikad ne dozvolite drugima da kažu da su vaši snovi i ciljevi smiješni i bezvrijedni.Radite šta želite da radite.Nakon svega, žviite samo jednom, pa zato uzmite najbolje od toga.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.