Univerzalna sila LJUBAV : PISMO Albert Ajnštajna koje je ČUVANO GODINAMA , dok društvo ne bude spremno

Krajem osamdesetih godina, Evelyn, kćer poznatog genija , darovala je 1.400 pisama na Hebrejsokm univerzitetu koje je napisao Ajnštajn , s naredbom da ne objavljuju sadržaj do dva vijeka nako njegove smrti.Ovo je jedno od njih, za Lieserla Einstein.

”Kada sam predložio teoriju relativnosti, vrlo malo me razumjelo, a ono što ću sada otkriti i prenijeti čovječanstvu takođe će se susresti s nesporazumom i predrasudama u svijetu.

Molim vas da čuvate pisam koliko god je potrebno, godinama, vijekovima, dok društvo nije dovoljno napredno da prihvati ono što ću objasniti u nastavku.

Postoji izuzetno snažna sila koja, do sada, nauka nije pronašla formalno objašnjenje.To je sila koja uključuje i upravlja svim ostalim, a čak je i ita svakog fenomena koji djeluje u svemiru,a nismo još identifikovali.Ova univerzalna sila je LJUBAV.

Kada su naučnici tražili jedinstvenu teoriju svemira, zaboravili su najmoćniju nevidljivu silu . Ljubav je Svjetlost koja prosvjetljuje one koji je daju i primaju.Ljubav je gravitacija, jer čini da se neki ljudi privlače.Ljubav je moć, jer umnožava najbolje što imamo i dopušta čovječanstvu da se ne ugasi u svojoj slijepoj sebičnosti.Ljubav se razvija i otkriva.Za ljubav mi živimo i umiremo.Ljubav je Bog i Bog je ljubav.

Ova sila objašnjava sve i daje smisao životu.To je varijabla koju smo dugo ignorisali, možda zato što se bojimo ljubavi jer je to jedina energija u svemiru koju čovjek nije naučio voziti po volji.

Nakon neuspjeha čovječanstva u korištenju i kontroli drugih sila svemira koji su se okrenuli protiv nas , hitno je da se hranimo drugom energijom.

Ako želimo da naša vrsta preživi, ako želimo pronaći smisao u životu, ako želimo spasiti svijet i svako senzibilno biće koje živi, ljubav je jedini odgovor.

Možda nismo još spremni napraviti bombu ljubavi, sredstvo dovoljno snažno da potpuno uništi mržnju, sebičnost i pohlepu koja uništava planetu.

Međutim, svaki pojedinac nosi u sebi mali ali moćan generator ljubavi čija energija čeka da bude puštena.

Kada naučimo dati i primiti ovu univerzalnu energiju, potvrdićemo da ljubav osvaja sve, može nadići sve , jer ljubav je suština života.

Duboko mi je žao što nisam mogao izraziti ono što je u mom srcu, koje je tiho tuklo za vas cijeli život.Možda je prekasno izviniti se, ali s vremenom je relativno, moram vam reći da vas volim i zahvaljujući tebi došao sam do krajnjen odgovora!”

Tvoj otac, Albert Einstein

Žurirano : Dokazivanje da pismo nije napisao Albert Ajnštajn , jer kći vjerovatno ne bi živjela da dobije pismo koje nije dokazano da je od njega.Pisanje mrtvom članu porodice nije neuobičajeno.I ne biste li pokušali sakriti takva pisma od veće publike?

Jedna stvar koju znamo sigurno : nikada nećemo znati istinu o porijeklu pisam i zato se trebamo usredotočiti na sadržaj , a ne na autora!

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.