Uradiću sve što treba da budem srećna : 2018 će biti moja godina za samopoštovanje

Na početku smo nečeg novog.Novo poglavlje je pred nama.Nove prilike da se suočimo sa ljepotom koju život ima.Bar znam da ja hoću.2017. je bila godina mog emocionalnog rasta i ličnog postignuća.Zahvalna sam za dobra i loša iskustva.

I ako mene pitate, ako postoji nešto zbog čega bih vratila vrijeme nazad, odgovor bi bio NE!Ne kajem se čak ni zbog malih problema i poteškoća.Napravila sam neke greške i nisam gledala na sebe kako bih trebala.Zaboravila sam svoje potrebe.Ali nije sve izgubljeno!

Naučit ću biti više sebična u 2018-oj!

Napravit ću više vremena i uživati u ovom životu sama.Obećavam da ću svakog dana ustajati iz kreveta i poželiti suncu dobro jutro.Šetat ću parkom dok se zadnji zraci sunca oslikavaju u jezeru.Ići ću na više avantura po svom gradu.Disaću.Živjeću svaki trenutak kao da mi je posljednji.Cijenit ću male stvari.

Organizovat ću svoj život iiz korijena.Jer promjene su neophodne.Obećavam da ću kupiti rokovnik i početi ga koristiti redovno.Radiću naporno za stvari koje volim.Suočit ću se sa svakom svojom strašću, i konstantno ću raditi kako bi napredovala.Brinuću o svom mentalnom i psihičkom zdravlju.

Naučit ću češće govoriti NE .Cijenit ću sebe više.Neću se složiti da uradim nešto samo da bih udovoljila nekom drugom.Biće teže nego što mislim, ali pokušat ću biti više spontana.Otvoriću svoje srce novim mogućnostima i novim ljudima.Biću ljubazna i topla prema svakoj osobi, ali takođe ću imati snage da odbijem one bezobrazne koji mi ne žele dobro.

Ove godine ću raditi sve što me čini srećnom.

Provela sam toliko vremena u prošlosti brinući se o stvarima koje su bile izvan mog dohvata.Brinula sam se o drugima i njihovim osjećajima više nego o vlastitim.

Ali to je završeno.Što je učinjeno učinjeno je.Postoji Utopija mogućnosti ispred mene.I ne mogu da dočekam vidjeti šta me čeka!

Zaslužujem da budem sebična a tako i vi.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.