Utrljajte ova dva eterična ulja u desni i zube i vjerovatno više nećete morati ići zubaru!

Ljudi su vijekovima koristili eterična ulja za oralno zdravlje, a kliničke studije konačno dokazuju njihovu sigurnost i učinkovitost.Osim terapeutskih biljaka i drugih ljekovitih sredstava, mnoga eterična ulja pokazuju vrlo blagotvoran učinak na zube i desni.

ULJE ČAJEVCA

Jeste li znali da su ljudska klinička ispitivanja potvrdila svoju antibakterijsku, antifungalnu, antivirusnu i antiprotozoalnu aktivnost u kontrolisanim uslovima koji pokazuju da ulje čajevca učinkovito smanjuje količinu bakterija i gljivične infekcije, kao i da liječi virusne infekcije i ublažava simptome gingivitisa .

ULJE KLINČIĆA

Eugenol, glavni sastojak ulja od klinčića, široko se koristi za anestetičku i analgetičku aktivnost u stomatologiji.Eugenol pokazuje učinke na gotovo sve sisteme u tijelu.Posjeduje značajna antioksidativna i protuupalna svojstva, osim što ima analgetsku i lokalnu anestetičku aktivnost.

METODA

Utrljavanjem ovih eteričnih ulja od klinčića i čajevca na desni ili četkanje zuba s njima ima antibakterijska svojstva koja mogu spriječiti karijes, loš zadah i propadanje zuba.Nanesite 2 kapi tih ulja 2x dnevno s nosačem poput kokosovog ulja.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice