Uvjerenja zbog kojih vjerovatno ne pronalazite pravog partnera – “Često je problem upravo u vama”

Zaboravite na stare navike te počnite da razmišljate pozitivno. Ubijedite sami sebe da na svijetu postoji osoba koja čeka samo na vas

Muškarcima se dopada određen tip žena; Ako idealizujete određen tip žene, vjerovatno ćete misliti da i muškarci misle isto kao i vi. Međutim, niste u pravu. Kada su žene u pitanju, muškarci imaju različite ukuse, a što je još važnije, ne vole površne žene.

Njima je najvažnije da se žena dobro osjeća u svom tijelu te da je “sigurna“ u svoj izgled i inteligenciju. Ako i sami imate ovaj problem, obavezno radite na stvaranju jačeg samopouzdanja. Poredite se sa drugim ženama; Poređenje je nešto najgore što možete da radite, jer obično završi omalovažavanjem vlastitog izgleda i vrijednosti.

Bez obzira da li smatrate da ste bolji ili lošiji od druge osobe, negativnost i ljubomora će biti ukorijenjeni u nesigurnosti i nedostatku ljubavi prema sebi. Počnite drugačije da gledate na osobe oko sebe. Fokusirajte se na njihove (ali i svoje) dobre i lijepe strane. Ne ustručavajte se da date kompliment pa ćete i sebe vidjeti u boljem svjetlu.

Smatrate da morate glumiti kako biste privukli savršenog muškarca; Najveći problem je kada mislite da niste dovoljno dobri te da morate glumiti kako biste privukli pažnju muškarca koji vam se dopada. Međutim, jedini način da stvorite trajnu, održivu i bezuslovnu vezu punu ljubavi je da budete ono što jeste.

Ništa drugo ga neće zadržati pored vas. Dajte sebi šansu da budete veseli i opušteni. Ne postoji ništa privlačnije od žene koja je svjesna koliko vrijedi i koja zna šta hoće. Zacrtali ste kakav treba da bude vaš idealni muškarac; Sigurno je najbolje pronaći partnera koji je savršen u svemu.

Međutim, za to postoji mala mogućnost. U glavi možda imate sliku kakav bi on trebao da bude i ne želite ništa drugačije od toga. Umjesto da se fokusirate na njegov fizički izgled, obratite pažnju na njegove osobine. Njegova strast i ambicije su mnogo važnije od super posla kojim se bavi (a koji ga vjerovatno ne čini srećnim). Umjesto savršenih bicepsa i stomaka, potražite muškarca koji posjeduje avanturistički duh. Fokusirajte se na kvalitete koje se kriju ispod “površine“, jer će upravo one uticati da vaš zajednički život bude baš onakav kakav želite.

Vaša riječ mora biti “poslednja”; Igranje igrica nije zabavno na duge staze i samo stvara osjećaj nepovjerenja i konkurencije u vezi. Kada između partnera vlada vječita borba ko će voditi glavnu riječ, tu mora postojati i strah od ranjivosti. To je zbog toga što smatrate da jedino kontrolom i dosljednošću možete dokazati svoju nadmoć.

Međutim, ono što će se desiti je to da će on postati nezainteresovan i otići, a vi ćete ostati slomljenog srca. Umjesto toga, pokušajte da budete na istoj strani, da pronađete kompromis te da oboje jednako “dajete i primate“. Uostalom, ako pokušate, shvatićete da je odličan osjećaj diviti se, ali i biti predmet divljenja.

Mislite da je prekasno za sve; Ako sami sebe ubijedite da ste propustili šansu, doći ćete u situaciju da se prestanete nadati. U suštini, sami sebi govorite da ono što istinski želite, jednostavno ne možete da imate. Sami sebe “odbijate“ prije nego što ste i imali priliku da budete odbijeni. Zaboravite na stare navike te počnite da razmišljate pozitivno.

Ubijedite sami sebe da na svijetu postoji osoba koja čeka samo na vas. Zaboravite na brigu i počnite vjerovati da će se i vama desiti dobre stvari. Ljubav se ne može isplanirati, ona se jednostavno desi. I dok čekate “onog pravog“, pokušajte da ostvarite bolju i ljepšu vezu sami sa sobom.

Izvor: Infpult