VENČANI LIST PAMETNOJ OSOBI NE ZNAČI NIŠTA, ALI BUDALI MENJA SVE: Tvrdi psiholog Mihail Litvak!

Bračna statistika izgleda katastrofalno: broj venčanih skoro da je jednak broju razvedenih, tvri ovaj ruski stručnjak

Veliku stopu razvoda, psiholozi objašnjavaju time što se parovi venčavaju iz pogrešnih razloga. Kao jedini ispravan razlog za venčanje i stupanje u bak, prema stručnjacima je – stvaranje porodice, piše Stil.kurir.rs

Poznati psihoterapeut i autor brojnih knjiga Mihail Litvak govori o tome ko može da stvori srećnu porodicu, a kome je suđeno da se razvede:

“Od 11 hiljda porodica, samo su 3 porodice srećne. A samo srećne porodice su normalne, ostalo j epatologija – zajednički život dve nesrećne osobe.”

Na pitanje zašto se toliko parova razvede, Litvak je rekao:

“To je zato što su ljudi slabo obrazovani. Nisu naučeni da razmišljaju, nisu naučeni da biraju muža ili ženu. Nije poenta da ti neko kaže: “Ne mogu da živim bez tebe”! Najbolje je da ti budući kaže: “Spreman sam sa tobom da se uhvatim u koštac života!”

Prvo treba da se postane pravi muškarac i žena, a zatim da se izgradi porodica. Tj. moraš da se formiraš kao ličnost, pre nego se venčaš. Samo fizički i duhovno zdrava osoba ima izgled da stvori zdravu porodicu.”

Ljubav nije kada se gledaju, nego kada gledaju u istom pravcu! Kanađani su formirali četiri faktora koja čine srećnu porodicu:

  1. Zajednički pogled na svet.
  2. Dobar gastronomski ukus.
  3. Intimna veza
  4. Želja za međusobnom ljubavlju i slogom.

A kada brak započne, jer se dvoje dobro slažu “u krevetu”, e u tome nema ništa dobro.”

O preljubi:

“Do varanja dolazi jer su supružnici pogrešili u izboru životnog saputnika. Ako ste se venčali pogrešnom osobom, prirodno je da vam se dopadne neko drugi.”

Litvak tvrdi da samo ovaj tip žene nikad neće prevariti muža:

“Fizički zdrava, duhovno razvijena i finansijski nezavisna žena. Naše žene imaju 3 seksualna poremećaja: pedofiliju, bestijalnost, mazohizam.

Prvo jer teže da muža uvek prevaspitaju. Dugo jer žive sa alkoholičarima. Ttreće jer vole da ih maltretiraju.”

“Današnjeg čoveka brak suptava. Venčani list inteligentnoj osobi ne menja ništa, dok budali menja sve!”

(Prevod Stil.kurir.rs)