Vjerujem ljudima koji ne moraju nikoga poniziti da bi se uzdigli!

Vjerujem ljudima koji ne moraju nikoga poniziti da bi se uzdigli, umiju to biti svojim dostojanstvom i poštovanjem koje iskazuju prema svakom čovjeku, umiju to biti svojom riječju koja nije da sakrije pravu stvarnost, već riječju koja tu stvarnost u ljubavi otkriva.

Vjerujem ljudima koji ne moraju nikoga podcijeniti da bi dokazali svoju vrijednost, već koji u malim svakodnevnim stvarima potvrđuju svačiju vrijednost i čine da se drugi osjeća lijepo u njihovoj blizini.

Vjerujem ljudima koji ne moraju drugoga tračati i ogovarati da bi se činili kao zanimljiv i dobar sugovornik u komunikaciji već će o drugima reći samo ono što bi oni željeli da drugi govore o njima. Vjerujem ljudima koji neće podlegnuti utjecaju mase i govoriti što govore drugi, ponašati se kako se drugi ponašaju već će ostati svoji i onda kada za to treba platiti cijenu da ostanu sami i da ih nitko ne razumije.

Vjerujem ljudima koji su izabrali svoj put i koji nećete drugome govoriti da je njegov put pogrešan ako nije kao njihov, ljudima koji se neće sramiti onoga u što vjeruju te će to i posvjedočiti u svojim djelima. Vjerujem ljudima koji kada odluče nešto učiniti ne gledaju da li je to teško, već im je bitno da je ispravno i zato se neće pokolebati kada dođu krize i oluje jer znaju da je to samo kušnja koja je tu da pređu na veću razinu kvalitete života.

Vjerujem ljudima koji ono što rade rade iz ljubavi, koji mijenjaju tuđi put jer snaga koju nose u sebi nije samo njihova već univerzalna i dostupna je svakome tko ima neki ideal i tko vjeruje da je sposoban ostvariti san koji postavi. Vjerujem ljudima koji ovaj svijet čine boljim, a to nitko osim njih ne zna jer ih ne interesira slava svijeta niti materijalna dobiti već mir u duši koji je posljedica toga da su učinili i dali sve od sebe.

Mario Žuvela